Maandag is het Supermaan…

Maandag 14 november is het weer zover, dan is het weer volle maan. We hebben het deze keer over en wel heel bijzondere maan, namelijk: supermaan. Als ik het internet moet geloven is het de grootste supermaan sinds 60 jaar. Neem dus zeker even de tijd om naar deze maan te kijken, want pas in 2034 krijgen we weer met zo’n super grote supermaan te maken.

De supermaan wordt ook wel de Bevermaan, Bloedmaan of Offermaan genoemd. In deze periode werden vroeger vaak offers aan goeden gebracht om ze gunstig te stemmen. Vaak waren dit ‘offers’ van dieren waarbij bloed vloeiden. In Amerika is het deze tijd de periode dat bevers actief zijn. Ze bereiden zich voor op de aankomende winter. Deze maan staat tegenwoordig  voor:  overleven, bewustzijn en  geven (offeren).  Bedenk maar eens waar je dankbaar voor bent. Wat heb je de afgelopen periode bereikt? Heb je hier hulp bij (nodig) gehad?  We ‘offeren’ nog steeds, maar dan ook op een heel andere manier. Bedank de mensen die je de afgelopen periode hebben geholpen. Vergeet ook jezelf niet. Wees dankbaar voor wat je hebt bereikt en wat je nog gaat bereiken. Breng een klein offer van dankbaarheid.

Een supermaan is ook zeer gunstige tijd om te werken aan je innerlijk en  het wegnemen van blokkades  en het afschudden van het verleden. Een supermaan is eigenlijk een ‘perigeum volle maan’. Dat is het punt  waarop de maan het dichtst bij de aarde staat. Wat deze maan bijzonder maakt, is dat de maan nog dichterbij de aarde staat dan normaal gesproken.  Hierdoor is de maan nog een klein beetje groter  dan een gemiddelde grote supermaan. Dat wordt maandag genieten (bron en foto’s internet).

Lees ook:Geniet van de Oogst Maan vannacht…
Lees ook:Supermaan en maansverduistering…
Lees ook:Doe geen rare dingen de dagen voor volle maan…
Lees ook:Volle maan goed voelbaar voor veel mensen…
Lees ook:Volle maan en maansverduistering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>