Forever young; de eerste stappen zijn gezet…

Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om het lichaam van muizen een  verjongingskuur te geven met behulp van menselijk bloedplasma.  De twaalf maanden oude muizen, gedroegen zich na injecties met bloedplasma van jonge menselijke proefpersonen net zo actief als drie maanden oude muizen. Ook het geheugen van de dieren leek te verbeteren onder invloed van de menselijke bloedvloeistof. Dit valt te lezen op www.nu.nl.

Het nieuws is afkomstig van Amerikaanse onderzoekers van het bedrijf Alkahest. Zij maakte het bekend tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de ‘Society for Neuroscience’. Muizen van twaalf maanden zijn qua ouderdom ongeveer vergelijkbaar met 50 jaar oude mensen.  De wetenschappers gaven de dieren van middelbare leeftijd bij het experiment twee keer per week injecties met bloedplasma van 18 jaar oude menselijke proefpersonen. Na ongeveer drie weken begon het gedrag van de dieren te veranderen.Ze renden sneller door open ruimtes en leken net zo actief te spelen als jonge muizen. Ook slaagden ze er beter in om de weg te onthouden in een doolhof. Bij onderzoek op de hersenen van de muizen zagen de wetenschappers dat er bijzonder veel nieuwe hersencellen waren gegroeid in hun brein.

 De wetenschappers kunnen de verjonging van de dieren nog niet goed verklaren. “Het bloed van jonge mensen moet een bepaald stofje bevatten dat ervoor zorgt dat ze jong blijven”, verklaart onderzoekster Victoria Bolotina op nieuwssite New Scientist. Het is onduidelijk of het verjonginfseffect ook zal optreden als oudere mensen een bloedtransfusie ondergaan met bloed van jonge proefpersonen. “Daar is tot nu toe alleen anekdotisch bewijs voor”, aldus onderzoekster Sakura Minami, die ooit een verjongingskuur voor mensen hoopt te ontwikkelen (bron Nu.nl, foto’s internet).

Lees ook:Willen we zelf leven creëren in de ruimte…
Lees ook:Meer ‘goed’ cholesterol met Mediterraan eten
Lees ook:Muggen dragen DNA slachtoffer met zich mee…
Lees ook:Kunnen vogels tornado’s aanhoren komen…..
Lees ook:Hoe gromt jouw hond…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>