Jezus mysterieuze graftombe blootgelegd…

Voor het eerst in eeuwen wordt de mysterieuze graftombe blootgelegd waar volgens de overlevering Jezus Christus begraven werd. Lang werd gedacht dat er niets meer van over was, maar bij de restauratie van de kerk die er bovenop is gebouwd in het oude, ommuurde deel van Jeruzalem, is het tegendeel ontdekt. Het Heilige Graf, zoals de tombe wordt genoemd, is al sinds 1555 niet meer geopend. Archeologen zeiden dat het een lange wetenschappelijke analyse zal worden (bron NineforNews).

Werklieden die betrokken zijn bij het restaureren van de kerk, hebben melding gemaakt van buitengewone fenomenen rond de tombe waarin Jezus gelegen zou hebben.Toen ze de tombe naderden roken ze naar eigen zeggen een ‘zoete aroma’ – een soorten bloemengeur die vaker wordt gemeld bij vermeende verschijningen van heiligen of Maria, meldt Catholic Culture.

Dit fenomeen werd bevestigd door één van de wetenschappers die toegang heeft gekregen tot de tombe, schrijft nieuwssite Aletia. De tombe wordt door Griekse specialisten van de technische universiteit in Athene opgeknapt. De operatie gaat zo’n 4 miljoen euro kosten.In totaal buigen 50 experts zich over de graftombe. Ze werken voornamelijk ’s nachts om pelgrims overdag gelegenheid te geven het Heilige Graf te bezoeken. Archeoloog Robert Cargill merkte op dat er nog steeds geen archeologisch bewijs is dat Jezus werd gekruisigd of dat hij onder de Heilige Grafkerk werd gelegd. Toch is de plek al 1600 jaar lang de meest heilige plaats in het christendom, zei hij(bron en foto’s NineforNews en internet).

Lees ook:Nader onderzoek nieuwe ruimtes graftombe…
Lees ook:Geheime ruimte ontdekt graftombe Toetanchamon…
Lees ook:Opmerkelijk: ‘Botten gevonden in tombe van (apostel) Paulus’
Lees ook:Wat vieren er we met Pinksteren…
Lees ook:4.400 jaar oude tombe ontdekt in Caïro…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>