Douchen tegen stress…

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd;  water heelt. Een douche kan je helpen om negatieve gevoelens los te laten. Als ik een drukke, stressvolle dag heb gehad, geeft een douche verlichting. Dat geldt ook als ik niet lekker in mijn vel zit of boos ben op of/om iets.

Als ik onder de douche sta, geniet ik eerst van de warme druppels op mijn huid. Ik probeer nergens aan te denken. Ik visualiseer wat ik niet fijn vond die dag en waar ik niet prettig door voel. Laat het los en gaan. Meestal douche ik ’s avonds. Ik wil dan zo ‘licht’ mogelijk de nacht in. Dus weg met stress en negativiteit. Voel  hoe deze negatieve laag door het water van je afglijdt en door het putje wegspoelt. Gebruik eventueel een lekker geurende badschuim of olie. Zelf word ik heel blij van kokos en jasmijn. Lavendel doet het ook goed. Verder kom ik op internet tegen dat geuren als mandarijn en patchoeli het ook goed doen.  Zolang jij er je maar (bij de geur) prettig bij voelt.

Volgens Tineke van Urk (tinekevanurk.nl) kun je ook voor stellen dat het water wat uit de douchekop komt, rood wordt. Dat geeft je kracht. Dan gaat het rode water over in oranje, wat zorgt voor je emoties. Daarna gaat het over in geel. Dat zorgt voor vrolijkheid. Daarna stel jij je voor, dat het gele water groen wordt, daardoor ervaar je harmonie en liefde. Vervolgens wordt het water blauw (meer zelfvertrouwen). Van blauw gaat over in indigo (blauwpaars), dat geeft zuivering. Wat uiteindelijk weer overgaat in paars (mentale en spirituele kracht). Sluit af met wit, voel en weet dat je beschermd wordt.

Lees ook:Paars zet je aan tot nadenken
Lees ook:Positief in het leven staan
Lees ook:Oefening om je aura te zuiveren
Lees ook:Rookkwarts; de steen tegen negatieve invloeden…
Lees ook:Mediteren; Op mijn stuit groeit een rode bloem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>