Weg met negativiteit…

Negatieve gedachten hebben een negatieve invloed: ze zorgen voor disharmonie en chaos. Op fysiek gebied kan dit resulteren in een gebrek aan energie en vitaliteit en uiteindelijk zelfs in ziekte. Positieve gedachten hebben een positieve invloed: ze zorgen voor meer harmonie. Wil je meer innerlijke rust, vrede en harmonie ervaren, dan moeten je gedachten en gevoelens in overeenstemming zijn.

Zo lang je negatieve gevoelens, gedachten en verlangens hebt, door bijvoorbeeld onverwerkte emoties, vibreert dat mee.  Je boekt weinig vooruitgang ondanks al je inspanningen. Je zult daarom eerst tot in het diepste van je wezen moeten afdalen  en daar het licht van je bewustzijn laten schijnen, voordat je echt positief kunt denken.

Positief denken alleen is niet zaligmakend. Als je nog vol negativiteit zit, is positief denken slechts een dun gouden laagje leggen om dat wat je verbloemen wilt. Positief denken kan ook misbruikt worden om zaken te ontkennen, weg te drukken of te ontlopen. Bijvoorbeeld omdat het te pijnlijk is een negatieve kant van jezelf of een ander onder ogen te zien of de hopeloosheid van een situatie.

Gedachten zijn krachten die in positieve of negatieve zin inwerken op jezelf, de mensen om je heen en de wereld. Eenmaal gedacht, gaat een gedachte, volledig buiten jouw bewustzijn en invloedssfeer, op weg om tot verwezenlijking te komen. Verhoog je trilling met positieve gedachten en gevoelens en de hele wereld heeft daar voordeel van; verlaag je trilling door negatieve gedachten en gevoelens en de hele wereld heeft daar last van. Degene die er het meest door beïnvloed worden zijn kinderen die op de grondtoon van hun ouders mee resoneren. Het is daarom belangrijk om positief te denken. Heb je negatieve gedachten en gevoelens? Pak ze hard aan om ze te transformeren en de lessen eruit te leren. Kijk voor meer info op: judithsblogjes.

Lees ook:Positief denken door affirmaties…
Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Positief denken is de weg naar liefde
Lees ook:Positief denken helpt je zesde zintuig te ontwikkelen
Lees ook:Een nieuw begin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>