Ik wist dat ik stervende was…

Een Britse vrouw deed in het Britse tv-programma ‘This Morning’ een boekje open over de bijna-doodervaring die ze had tijdens een aanval met een mes. Alison Ward werd in 1994 voor de ogen van haar zoontje door haar voormalige partner aangevallen met een mes. Terwijl de man op haar in bleef steken verliet Ward tijdelijk haar lichaam. Dit valt te lezen op de site NineforNews.

“Ik wist dat ik stervende was,” zei ze. “Ik voelde me licht in mijn hoofd worden en voelde hoe ik mijn lichaam verliet.” “Ik zag allerlei kleine foto’s, zwart-witfoto’s,” ging ze verder. Het was alsof haar leven aan haar voorbij flitste. Ward zag daarna naar eigen zeggen een licht dat ongelooflijk fel was. Toch deed het niet pijn aan haar ogen. Ook was alle fysieke pijn die ze in haar lichaam voelde verdwenen. “Het voelde alsof ik enorm werd gesteund en geliefd was,” zei ze. “Ik was natuurlijk bang dat mijn zoontje niet gered zou worden, maar voelde alleen maar liefde en acceptatie.”

Terwijl ze naar het licht ging zag ze haar opa Sam. “Ik sprak tegen hem, maar hoorde iemand zeggen dat het nog niet mijn tijd was.” Hoewel Alison lang moest herstellen van de aanval, zegt ze dat de bijna-doodervaring haar leven in positieve zin heeft veranderd. “Ik zie het als een prachtig geschenk,” zei ze. “Nu kan ik andere mensen helpen.” Wil jezelf graag dit filmfragment zien? Kijk dan zeker even op de site van NineforNews.

Lees ook:“In eerste instantie hadden we niet door dat wij het waren…”
Lees ook:“Ik werd gevangen in een soort trechter…”
Lees ook:“Ik kreeg alles mee wat om mij heen gebeurde…”
Lees ook:Vrouw verdwijnt door muur van oorlogsschip…
Lees ook:“Ik voel de pijn van anderen…”

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ik wist dat ik stervende was…

 1. Spiritualla

  Er staat een typefout in de titel.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Thanx…

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>