“Ik moet het vredige gevoel overbrengen…”

Mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad, herinneren zich naderhand vaak dat ze boven hun lichaam zweefden. Ze werden naar eigen zeggen herenigd met overleden geliefden of ze begrepen plotseling waarom ze op aarde waren gekomen. De International Association For Near Death Studies schat dat meer dan 15 miljoen Amerikanen een bijna-doodervaring hebben gehad (bronNineforNews).

Barbara Bartolome is één van hen. Op 31-jarige leeftijd ging ze naar het ziekenhuis voor een myelografie-onderzoek, waarbij contravloeistof in de rug wordt gespoten. De vloeistof belandde in haar brein waarna ze bewusteloos raakte. “Het ene moment sloot ik mijn ogen, het andere bevond ik me bij het plafond en keek ik neer op de gehele ruimte,” herinnerde ze zich. “Ik voelde een aanwezigheid naast me,” voegde ze toe. “Het voelde als God. Het voelde zo liefdevol en zo eindeloos. Ik keek omlaag en dacht dat ik was gestorven omdat mijn lichaam daar lag,” aldus Bartolome. Ze begon rustig te praten met de aanwezigheid en vertelde hoe graag ze terug wilde gaan naar haar baby en acht jaar oude zoon. Bartolome bleef benadrukken hoe graag ze haar kinderen wilde opvoeden en wilde bijdragen aan hun leven. Ze beloofde haar leven te veranderen en was plotseling weer terug.

 “Toen ik mijn ogen weer opende keek ik recht in het gezicht van de arts,” zei ze, toevoegende dat ze vanaf dat moment was gevuld met liefde en vrede. “Het loslaten van de angst voor de dood voelde zo geweldig,” zei ze. Jarenlang sprak ze met niemand over haar ‘levensveranderende’ ervaring. “Ik besef nu dat ik over mijn bijna-doodervaring moet praten,” zei ze. “Ik moet het vredige gevoel overbrengen.” Bartolome wil mensen laten weten dat ze niet bang hoeven te zijn voor de dood. “Wees een goed mens, dat is eigenlijk alles wat er van je wordt gevraagd” (bron Ninefornews foto’s internet).

Lees ook:“In eerste instantie hadden we niet door dat wij het waren…”
Lees ook:,,Het voelt alsof ik uit het paradijs ben verstoten”
Lees ook:Ik wist dat ik stervende was…
Lees ook:“Ik kreeg alles mee wat om mij heen gebeurde…”
Lees ook:Dood is niet dood…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>