Tradities horen bij Oud en Nieuw…

Ik weet het …elk jaar kom ik met dezelfde soort blog, maar het is toch altijd weer leuk om te lezen. Wat zijn de tradities met Oud en Nieuw in de landen om ons heen?

-In Spanje eet je bij iedere klokslag één druif. Als je 12 druiven in 12 seconden hebt gegeten, brengt dat geluk voor het nieuwe jaar. Zorg dat je niet te grote druiven in je mond neemt.

-Eet in Polen met Oud en Nieuw karper. Zorg dat je  de ‘schubben’ ervan  in je portemonnee bewaard. Dan staat jou een goed, financieel jaar te wachten.

-Schotten vullen met Oud en Nieuw vaten met teer en steken ze aan om ze vervolgens over straat te rollen. Om twaalf uur spelen ze het nummer Auld Lang Syne ’.

-In Denemarken gooien mensen hun servies tegen de deuren van de buren. Hoe groter de stapel, hoe meer vrienden je hebt en hoe meer geluk je te wachten staat.

-In Rusland is het een gewoonte om je wens op een papiertje te schrijven. Steek het papiertje aan en bewaar de as. Deze moet je om twaalf uur samen met champagne opdrinken. Het brengt je geluk.

-In Duitsland doen ze aan ‘Bleigießen’  ook wel lood gieten in een pot water genoemd. Het lood krijgt een vormpje waaruit je toekomst wordt gelezen.

-Sint Basil is het feest van de Grieken en het lijkt een beetje op ons sinterklaasfeest. Kinderen zetten hun schoenen bij de open haard en hopen dat Sint Basil hun schoenen zal vullen met cadeaus.

Er zijn vast veel meer tradities. Je eigen traditie creëren is overigens net zo leuk.

(bron internet)

Lees ook:Elk land zijn eigen traditie…
Lees ook:Italianen geven elkaar op oudejaarsavond rode lingerie cadeau…
Lees ook:Een beetje hulp bij het vinden van werk
Lees ook:Heb je ook gelukssokken in de kast liggen…
Lees ook:Oproep RTL 4 Zesde Zintuig Plaats Delict

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>