Het begint met het geloven in jezelf…

Het nieuwe jaar begint meestal met goede voornemens. Veel mensen om mij heen lopen met hun ‘ziel’ onder hun arm. Hoe komt het toch dat ze zich zo ongelukkig voelen?  Gelukkig zijn begint volgens mij met het geloven in jezelf.

-Waar hang je ‘geloven in jezelf’ aan op?? Wat anderen van je vinden? Helemaal niet nodig om je te laten leiden door wat de buitenwereld ervan vindt. Als jij je bij dingen goed voelt, is dat ook OK. Dus geloof in jezelf, wat je ook doet en wat anderen  er ook van vinden. Neem je eigen regie in handen.

-Accepteer hoe en wie je bent. Dus ook je ‘mindere kanten’. Doe je niet anders voor. En haal jezelf (zeker) niet naar beneden.  Geloof in jezelf begint met acceptatie en waardering van jezelf.  Het begin van een groeiproces.

-Ben niet bang om ‘fouten’ te maken. Elke ‘misstap’ is een stap naar succes. Zonder fouten maken kun je nooit succesvol kunnen zijn of worden.

-Als je blij bent met jezelf, heb je geen verdere opsmuk nodig. Dan straal je genoeg zelfvertrouwen uit. We hebben vaak de neiging om te denken dat ‘als we dit of dat hebben’ pas echt gelukkig zijn. Onzin want vaak wordt dat gevolgd door (weer) iets nieuws. Het is zonde om op dat moment te wachten. In jezelf geloven staat dan ook los van perfect (willen) zijn.

-Kijk niet te veel naar anderen. Misschien lijkt het wel of het anderen makkelijker afgaat.  Meestal is dit helemaal niet het geval. Focus je op jezelf en ben trots op wat je (al) hebt bereikt. Dus stop met  jezelf te vergelijken met anderen, maar geniet van het hier en nu (foto’s en bron internet).

Lees ook:Omarm je fouten met open armen…
Lees ook:Ben eerlijk tegen jezelf. Leef in het heden…
Lees ook:Zelfverzekerd in het leven staan
Lees ook:Ben jij soms ook te lief…
Lees ook:Hoe blijf je in balans?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>