Het feest van Los Reyes…

Op 6 januari viert Spanje ‘Los Reyes Magos’. Wij noemen dit katholieke feest: Driekoningen. Voor de Spanjaarden is dit een groot feest wat gelijk staat aan Sinterklaas voor ons in Nederland.

Alle Spaanse steden en huizen zijn versierd en verlicht in de maand december, niet alleen vanwege Kerst, maar ook vanwege Los Reyes Magos. Men viert het feest voor de Drie Koningen die bij de geboorte van Jezus waren. Alle Spaanse kinderen schrijven vol enthousiasme in december een brief aan de Drie Koningen, over zichzelf, hun vriendjes, familie maar vooral ook wat ze graag cadeau zouden willen krijgen op 6 januari. Deze brief leggen ze dan vervolgens klaar met een pot koffie en gebakjes voor Caspar, Melchior en Balthazar (de Drie Koningen) en suikerklontjes voor de kamelen.

Iets voor Kerst maken de Drie Koningen plaats voor Papa Noël (de Kerstman) en gaan ze terug naar het Oosten om de gewenste cadeautjes te kopen. Op 5 januari komen de Drie Koningen écht aan in Spanje. Dit gaat gepaard met grote praalwagens en kamelen die het verkeer in het centrum van de meeste steden compleet plat leggen.! Na de optocht zetten de kinderen hun schoenen onder de kerstboom – de kerstboom wordt in Spanje meteen na Drie Koningen afgetuigd want langer zou ongeluk brengen – met daarbij wat geschenkjes voor de Drie Koningen en hun kamelen als bijvoorbeeld mandarijnen, cognac, water en walnoten. ´s Nachts gaan de Drie Koningen alle huizen langs om de cadeautjes af te leveren.En op 6 januari is het dan zover: Al vroeg in de ochtend komen de Spaanse kinderen hun bed uit om hun cadeautjes uit te pakken (bron www.spanjeverzekering.com en foto’s internet).

Lees ook:Driekoningen; optocht, cadeautjes en bonen…
Lees ook:Driekoningen; het bezoek aan kind Jezus in Bethlehem…
Lees ook:Vandaag is het Driekoningen…
Lees ook:Het kerstfeest staat voor de deur…
Lees ook:En het is weer kerstmis…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>