Stap in de wereld van de geesten…

Geesten zijn energieën van overleden mensen of dieren en worden ook wel entiteiten of spoken genoemd. Hoewel entiteiten in principe onopgemerkt blijven, kunnen zij zich toch op verschillende manieren manifesteren. Sommige geesten kun je ontdekken op foto’s. Hierbij kun je onderscheid maken tussen menselijke gedaantes of gezichten, orbs, ectoplasma en vortexen.

-Orbs zijn lichtbollen en zijn in verschillende formaten en aantallen op foto’s waar te nemen. Sommige mensen geloven dat orbs wezentjes zijn van andere planeetstelsels. Anderen denken dat het zielen op zich zijn, maar wel afkomstig van de Aarde. Niet alle lichtbollen op foto’s zijn orbs. Een gelijksoortig effect kun je ook verkrijgen door stofdeeltjes of waterdruppeltjes die oplichten door de flits van de camera.

-Ectoplasma is een soort van mist dat je kunt vergelijken met sigaretten rook. Sommige mediums beweren dat zij de energieën kunnen materialiseren. Met als resultaat dat ectoplasma als een kleverige substantie uit bepaalde lichaamsopeningen vloeit.

-Vortexen lijken op ectoplasma maar hebben dan de vorm van een wervelwind (trechtervormige draaikolk). Een vortex wordt ook wel een orb in beweging genoemd.

-Klopgeesten (poltergeist ) zijn entiteiten die zichzelf manifesteren door middel van rare geluiden zoals getik, voetstappen of diepe ademhalingen. Erg beangstigend dus. Ook kunnen zij zichzelf kenbaar maken door objecten te laten zweven of verplaatsten. Serieuzer wordt het wanneer zij fysiek mensen aanvallen (krassen op het lichaam).

-Poltergeist. Bij poltergeist-activiteiten is er meestal sprake van rare geluiden, zoals geklop, getik en voetstappen. Ook het spontaan van plaats veranderen, bewegen, verdwijnen of verschijnen van verschillende voorwerpen hoort bij dit fenomeen. In vele gevallen loopt het uit tot vernielen van spullen. De vraag is of deze dingen veroorzaakt wordt door levenloze zielen of door het onderbewustzijn.

-Boze geesten. Dit zijn geesten of ‘lijkeneters’ met zeer boosaardige bedoelingen. In het Islamitische volksgeloof is sprake van een soort boze geest die zich voedt met mensenvlees. Ze dwalen ‘s nachts rond over begraafplaatsen en andere eenzame oorden om zowel levenden als doden te verslinden.

Het hele artikel is te vinden op : www.mihr.nl/geesten.htm.

Lees ook:Orbs hoeven niet altijd wit te zijn
Lees ook:Hoe zit het met geestenfoto’s?
Lees ook:Volwassen gezicht verschijnt in linkerhoek van echo…
Lees ook:Wetenschappelijk basis voor het bestaan van orbs vastgelegd….
Lees ook:UFO’s cirkelen boven Bakel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>