Groeien met het Medicijnwiel…

Het Medicijnwiel is gebaseerd op oude kennis van de natuurvolkeren. De oorspronkelijke bewoners van Schilpaddeneiland, maar ook de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika en Siberië werkten met deze methode van heling en inzicht. Het Medicijnwiel bestaat uit 36 stenen. In het midden ligt de steen voor de Schepper/ de Scheppingskracht. Daar om heen liggen de andere stenen, elk met hun eigen betekenis. De belangrijkste zijn die voor de vier windrichtingen.

Het Medicijnwiel bestaat uit 36 stenen.  Deze hebben hun eigen plek en betekenis in het wiel. Het wiel kan per volk verschillen. In het midden ligt Great Spirit met daaromheen 7 stenen, de eerste is voor Moeder Aarde, dan komt vader zon, grootmoeder Maan, en de vier elementen, aarde, water, vuur en lucht. In de buitenste cirkel liggen 4 stenen van de 4 windrichtingen en 12 stenen voor ieder dierenriemteken. De stenen van de 4 windrichtingen verbinden de buitenste cirkel met de binnenste cirkel. Ieder van de 12 totemdieren op de buitenste cirkel vertegenwoordigt een specifieke kwaliteit van het leven.

Het wiel helpt je steeds plaats te bepalen. In welke levensfase je ook bevindt, je kunt jezelf weer terug vinden op het wiel. Op het moment dat je precies weet waar je je bevindt, wat je stemming ook is, kun je terug vinden op het wiel. Het wiel is een praktisch werktuig waarmee je zowel je dagelijks als spiritueel leven kunt begrijpen, sturen en vormgeven. Voor velen betekent het gebruik van het Medicijnwiel kans op groei. Om ervaring op te doen en daardoor wijzer te worden en te groeien. Een Medicijnwiel kan je daarbij helpen. Veel informatie komt van het net. Aanvulling is meer dan welkom (bron en foto’s internet).

Lees ook:Het Keltisch Kruis kom je overal tegen
Lees ook:Nieuwe Stonehenge ontdekt…
Lees ook:Op zoek naar een boek over runenstenen
Lees ook:Maak je eigen magische toverstaf
Lees ook:Begeef je je net op het pad van spiritualiteit…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>