Lachen is heerlijk…

Lachen is heerlijk en een geweldige ervaring om te delen. Het kan mensen dichter bij elkaar te brengen, zelfs bij mensen die je nauwelijks kent. Kinderen weten dat lachen gezond is.  Een kind lacht gemiddeld 300 tot 400 keer per dag, volwassenen nog slechts 10 tot 15 keer. Het leven is niet altijd makkelijk, maar waarom lachen we zo weinig? Het ontspant, geeft je meer energie en is het beste wapen tegen dagelijkse beslommeringen.

Als je heel erg moet lachen scheiden je hersenen een stofje uit. Dat stof heeft endorfine. Endorfine is een pijnstillende stof waar je je lekker van gaat voelen. Lachen vermindert stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid. Door eens goed slap te lachen lijken grote problemen vaak een stuk kleiner. Lachen stimuleert het immuunsysteem van het lichaam. Het immuunsysteem zorgt voor de afweer van bacteriën en virussen. Dus als je vaak lacht wordt je minder snel ziek. Lachen zet veel spieren in beweging. In je gezicht alleen al 15 spieren. Ook spieren in je buik en middenrif spannen aan als je lacht. Andere spieren ontspannen zich juist als je lacht. Lachen bevordert de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk (bron WillemWever).

Kort op een rij

Lichamelijke voordelen:

– Boost je immuun systeem

– Verlaagd stress hormonen

– Vermindert pijn

– Ontspant je spieren

– Voorkomt hart en vaatziekte

 

Mentale voordelen: 

– Brengt plezier in je leven

– Verlicht spanningen en angsten

– Verlicht stress

– Verbeterd je gemoedstoestand (stemming)

– Verbeterd je veerkracht

 

Sociale voordelen:

– Versterkt je relatie’s

– Trekt mensen aan

– Verbeterd teamwork

– Vermindert conflicten

– Bevordert groep binding

Vergeet dus niet te lachen. Hoe meer en hoe harder je lacht, hoe beter je voelt. Hou je dus zeker niet in en dans, spring en lach nog eens zo vrijuit zoals enkel kinderen dit doen. En het is nog gratis ook (bron en foto’s internet).

Lees ook:Het geneeskrachtige effect van planten…
Lees ook:Barnsteen en teken; een bijzondere combinatie…
Lees ook:Ratten lachen met hun oren…
Lees ook:Pak eens een banaantje…
Lees ook:Met lachen kun je je van binnen reinigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>