IJsmaan…de maan van de diepgang…

Morgen 12 januari is het weer volle maan. Het is de eerste volle maan in het nieuwe jaar en wordt ook wel de IJsmaan of de ‘Maan van de Langste Nacht’ genoemd . Anderen noemen het Oude Maan.  Het is tijd voor een diepe reiniging. De winter met zijn lange, donkere nachten geeft je de mogelijkheid om je terug te trekken om jezelf te reinigen zodat je straks herboren de lente instapt.

Bij de viering van de IJsmaan ga je dus een basis leggen voor iets wat je het komende jaar op gang wilt brengen. Een goede basis is nodig om straks te kunnen oogsten. Realiseer je dat je dat je deze periode nodig hebt om op krachten te komen. Het is een (innerlijk) groeiproces om zo te kunnen groeien naar het licht. Vergelijk het met een zaadje dat ondanks de kou van deze wintermaanden de weg naar boven weet te vinden. Het heeft deze periode nodig om tot volledige wasdom te komen. Bedenk deze periode wat jij nodig hebt om te groeien. Ga bij jezelf na wat er nog moet gebeuren voordat je in balans bent. Kom in contact met je innerlijk. Wat speelt er in je leven? Wat is belangrijk?  Graaf diep in jezelf en ben eerlijk naar jezelf toe. Maak het niet moeilijker dan het is. Wees oprecht. Het thema van deze maand is niet voor niets ‘diepgang’.

De dagen na deze maand worden langer.  Haal je bezem dus maar vast uit de kast en begin alvast met vegen. Vroeger werd daarvoor een berkenbezem gebruikt. Waarom berken?  Omdat het een reinigende en beschermde kracht zou hebben. Met de bezem wordt letterlijk en figuurlijk de winter, beetje bij beetje, de deur uit geveegd (bron en foto’s internet).

Lees ook:IJsmaan met de nadruk op diepgang…
Lees ook:Boommaan; neem je rust…
Lees ook:Maandag is het Supermaan…
Lees ook:Volle maan; de Maan van het Ontwaken…
Lees ook:Jachtmaan; tijd van transformatie…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>