Body Farm; enge plek of juist niet…

Op een veld in Texas (The Body Farm) worden elke dag rond de vijftig lijken bestudeerd voor politieonderzoek en de wetenschap. Luguber? Ik weet het niet. Het lijkt mij wel een heel vreemde ervaring om er tussen door te wandelen en je zeg maar ‘hun aanwezigheid voelt’.

De Body Farm precies dat wat de naam zegt: overal op het terrein liggen lichamen en menselijke restanten verspreid. Doel van de Body Farm is om onderzoekers en pathologen te ondersteunen in hun onderzoek naar moorden en het oplossen van onbekende doodsoorzaken. Het openluchtmortuarium is een idee van William Bass, een vooraanstaand forensisch wetenschapper die tijdens moordzaken zijn hersens kraakte over het exacte tijdstip van overlijden. Die informatie kan leiden naar de dader, maar was vaak niet nauwkeurig genoeg. Bass begon een experimenteel onderzoek. Hij bootste allerlei moordplekken na op zijn eerste body farm in Knoxville, Tennessee, waar hij gedoneerde lichamen plaatste in containers, kofferbakken van auto’s, onder water of in plastic zakken gewikkeld. Gaandeweg ontdekte de wetenschapper dat binnen een gigantisch land als Amerika het klimaat zo divers is, dat zijn bevindingen niet overal kunnen worden toegepast. Inmiddels zijn er zes body farms in Amerika en één in Australië.

In België en Nederland is het mogelijk: rottende dieren bekijken tijdens je boswandeling. Bedolven onder de maden en vleesvliegen. De kadavers en de dieren die erop af komen, vormen onderdeel van het project ‘Dood doet Leven’. Sinds 2008 worden in Nederland en België op initiatief van  verschillende organisaties, zoals de Nederlandse Stichting ARK en het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos, dode dieren in bepaalde natuurgebieden achtergelaten. Zou op deze plek hetzelfde gelden? Voelen mensen ook de aanwezigheid van overleden dieren?

Lees ook:Zou mensenvlees echt zo lekker zijn…
Lees ook:Dr.en Master Zhi Gang Sha bezoekt Nederland…
Lees ook:Griezelig of juist niet…
Lees ook:Rottende lijken en schimmels…
Lees ook:Copernicus herbegraven (vroeger ketter volgens de Kerk)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>