Ohm; eeuwigheid, oneindigheid en het universum…

Het teken Ohm teken kent verschillende betekenissen. Sommige mensen beweren dat Ohm zou het eerste geluid zijn van de schepping, de adem die bij het woord hoort. Ook zou het Ohm teken staan voor een heilige lettergreep uit het hindoeïsme en boeddhisme en dan vooral uit gebeden (bron www.boeddha-beelden.com ).

Het Ohm symbool staat voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum. Dit symbool zou als oorsprong worden gezien voor alle gebeden en mantra’s. Ook zijn er verschillende verklaringen voor het heilige symbool Ohm, De meest voor de hand liggende is dat het teken 3 staat voor de god van de schepping, de O zou staan voor de stilte en de eenheid van de goden.

De Ohm klank wordt veel gebruikt bij meditaties, constante herhaling leidt tot een diepe meditatie. De mantra die het meest wordt gebruikt is de Ohm Mani Padme Hum. Ohm omvat de essenties van lichaam, woord en geest, kan ook vertaald worden als de essentie van de verlichte vorm. Mani staat voor juweel, wat de begrippen liefde en mededogen inhoudt. Padme is de lotusbloem, de bloem van wijsheid en inzicht, de bloem die bloeit op het water en de alle dingen zo laat zien zoals ze zijn. Hum vertegenwoordigt de geest van de verlichting, met als effect het zuiveren en stabiliseren van de geest.

Je ziet het teken Ohm vaak in sieraden terug.  Doorgaans staat Ohm daarbij voor kracht. Als talisman helpt het Aum teken om rust en vrede te vinden. Het teken zal overal balans brengen, waar je het ook neerhangt (bron boeddha-beelden.com, foto’s internet) .

Lees ook:Gebedssnoeren worden nog steeds gebruikt
Lees ook:Lotus; het symbool van de eeuwige vernieuwing
Lees ook:De Pioenroos; brengt geluk en voorspoed…
Lees ook:De waterlelie; een prachtige waterplant met vele kanten…
Lees ook:Welke bloem past het beste bij je sterrenbeeld? Deel-1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>