Wat wil ik nu echt…

We vragen het ons waarschijnlijk allemaal wel eens af? Wat willen we nu echt? Soms zou ik in bepaalde situaties best wel wat meer assertiever willen zijn.  Laat ik te veel over mij heenlopen en pas ik mij aan de ander aan. Op dat moment weet ik even niet wat ik eigenlijk echt wil. Is dat wel zo?

Eigenlijk zou je voor jezelf eens een lijstje moeten maken met dingen die je graag doet. War vond je bijvoorbeeld als kind leuk om te doen? Schrijf alles op wat in je opkomt. Laat je door niets tegen houden. ‘Gek’ bestaat niet. De  uitkomst is niet het belangrijkste, maar het kan wel eens leerzaam zijn om te zien waar je passie ligt.

Bedenk waar je energie van krijgt. Wat vind je leuk om te doen en geeft je voldoening? Het hoeven helemaal geen grote dingen te zijn. Gewoon datgene waardoor jij er bijvoorbeeld weer even tegenaan kunt.

Een logisch vervolg hierop is natuurlijk waar wordt je blij van. Je hebt vast wel van die momenten waar je blij van wordt. Misschien zag je iets wat je een goed gevoel gaf. Denk ook hier niet ‘te groot’. Schijf eens een week, elke avond voor het slapen gaan, drie dingen op. Misschien dat je na een week anders om je heen kijkt.

Heb je dingen waar je echt goed in bent? Vraag eens aan anderen hoe ze over je denken. Soms kan dat heel verrassend zijn en kijk je vervolgens op een heel andere manier naar jezelf.

Soms is het een puzzeltocht naar wat je leuk vind. Praat er met vrienden over. Zoek informatie op over onderwerpen die je interesseren en ga (eens) een gesprek aan met mensen die dezelfde dingen leuk vinden. Laat je door hen inspireren.

Lees ook:Het draait om kleine momenten in het leven
Lees ook:Hou eens een tijdje een dagboek bij
Lees ook:Tradities en rituelen kunnen enorm belangrijk zijn
Lees ook:Tip van de week, zelfreflectie
Lees ook:Doe jezelf een mindfulness dagboek cadeau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>