Pak eens een banaantje…

Misschien kijk je ook zo uit naar de lente. Toch kunnen we nog alle kanten op. Heb je moeite om op te staan en de dag te beginnen? Kijk eens naar wat je eet. Dat voeding invloed heeft op hoe jij je voelt, weten we wel. Van chocolade word je  bijvoorbeeld vrolijk, maar hoe zit het eigenlijk met bananen?

Bananen hebben de naam van ”dikmakers’,  maar zijn  ‘superfood’ voor de hersenen en spieren. Bananen bevatten naast drie natuurlijke suikers (sucrose, fructose en glucose) ook nog vezels die de suikers afremmen waardoor het effect op de suikerspiegel minder is dan brood of gekookte aardappelen/rijst. Heb je last van depressies?  Bananen helpen je om over een depressie heen te komen. Een banaan bevat de stof ‘tryptofaan’, een eiwit dat je lichaam omzet naar serotoninen. Deze stof ontspant, verbetert je stemming en geeft je een goed gevoel. Dus pak gerust wat vaker een banaantje.

Daarnaast geven bananen je energie.  Ze zorgen dat je  bloedsuiker goed op peil worden gehouden. Niet alleen geven bananen je energie, maar wanneer je een banaan eet, maakt je dat ook meteen alerter. Als je eens iets hebt waar je je goed op moet concentreren, zoals een examen, kun je van tevoren een banaan nemen om je hersenen te stimuleren. Zoals ik al hierboven schreef, kan het eten van een banaan ervoor zorgen dat je gekalmeerd raakt. Hetzelfde geldt dus voor stress.

En ach, ga je de komende dagen Carnaval vieren of ben je goed op stap geweest? Hou dan in je achterhoofd dat één van de snelste manieren om van een kater af te  raken is het drinken van een milkshake met banaan (eventueel gezoet met honing). De banaan kalmeert de maag en met  de hulp van de honing verlaagt ze het bloedsuikerniveau. De melk kalmeert en he bevochtigt je systeem (bron en foto’s internet).

Lees ook:Bananen tegen wratten en katers
Lees ook:Haal je ‘boost’ uit noten en haver…
Lees ook:Het geneeskrachtige effect van planten…
Lees ook:Labradoriet; een machtig mooie steen met fijne eigenschappen…
Lees ook:Zelfhypnose; een uitkomst of juist niet…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>