De Kuri robot als huisdier…

De Kuri robot is ontwikkeld door Mayfield Robotics . Het gaat hier om een 20-inch-hoge robot  die belooft je metgezel te zijn. het zou een goede vervanger zijn als je liever geen ‘echt’ huisdier in huis wilt nemen.  Kuri heeft veel weg van de Buddy robot en de Zenbo robot met een groot verschil, deze robot heeft geen scherm.

De vormgeving van de robot is strak, functioneel en lijkt robuust De robot beschikt over een 1080p camera achter zijn ogen die gebruikt kan worden om de kamer te inspecteren en om individuele mensen te herkennen. De robot werkt ook als een blue tooth speaker om audio af te spelen of voor te lezen.  Voor de besturing van het huis kan gebruik worden gemaakt van IFTTT (If This Then That). Een voorbeeld van een dergelijke instructie is; zodra de zon onder gaat kun je (alle) HUE-lampen inschakelen. Kuri kan rondrijden als een robotstofzuiger. Hierdoor kan de robot voorwerpen herkennen, trappen te vermijden en terugkeren naar zijn oplaadstation. De introductie van Kuri wordt verwacht aan het eind 2017.

De Buddy robot helpt bij de communicatie, de veiligheid, de educatie en activering en kan helpen bij ouderenzorg. De robot is 56 cm hoog en weegt 5 kg. Buddy is gemonteerd op drie gemotoriseerde wielen die hem in staat stellen om te bewegen en te draaien.

Zenbo is bedoeld als huis robot. Zenbo kan onafhankelijk navigeren en reageert op gesproken commando’s. Naast expressie fungeert ZenBo’s gezicht als een touchpad interface om oproepen te doen, online te winkelen en video te streamen. Zenbo kent als belangrijkste functie hulp, entertainment en kameraadschap. De robot is met name gericht op oudere mensen (bron www.robots.nu).

Lees ook:Nieuwe robots dienen zich aan…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:Robots razendpopulair in Japan…
Lees ook:Robotje Pepper mishandeld door dronken man…
Lees ook:Robot Stan zet je auto veilig weg…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>