Drijven radioflitsen ruimteschepen aan…

Snelle radioflitsen stellen astronomen al lange tijd voor een raadsel. Afgelopen jaar werden 16 van deze flitsen waargenomen, maar niemand weet waar ze precies vandaan komen. Een wetenschapper van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics denkt dat de radioflitsen worden voortgebracht door een buitenaardse intelligentie (bron Ninefornews).

Theoretisch natuurkundige Avi Loeb bestudeerde de radioflitsen en kwam tot de conclusie dat ze mogelijk motoren van buitenaardse ruimteschepen aandrijven.  “We hebben nog geen overtuigende natuurlijke verklaring voor dit fenomeen,” aldus Loeb. “Het is de moeite waard te onderzoeken of ze een kunstmatige oorsprong hebben.” De radiosignalen worden mogelijk door aliens gebruikt voor zonnezeilen, ruimtevaartuigen die worden aangedreven door zonne-energie. “De uitbarstingen die we tot nu toe hebben waargenomen, zouden van een dergelijk systeem afkomstig kunnen zijn,” stelt Loeb in Astrofysica Journal Letters.

Zo’n systeem zou net zo groot als een hele planeet moeten zijn, schatten Loeb en zijn collega Manasvi Lingam van de Harvard-universiteit. Het systeem kan volgens hen een massa van een miljoen ton voortstuwen, ongeveer 20 keer de grootste cruiseschepen op aarde.“Dat is genoeg om levende passagiers te verplaatsen over interstellaire of zelfs intergalactische afstanden,” voegde Lingam toe. Snelle radioflitsen bestaan uit radiostraling en duren slechts enkele milliseconden. Ze werden in 2007 voor het eerst ontdekt. Ze lijken uit verre sterrenstelsels te komen die zich op miljarden lichtjaren afstand bevinden. Wil je er meer over weten?  Kijk dan zeker even op de site  van NineforNews.

Lees ook:Vreemde radioflitsen afkomstig van aliens…
Lees ook:Radioflisten komen echt uit de ruimte…
Lees ook:Radioflitsen vanuit de ruimte waargenomen…
Lees ook:Radioboodschappen ontvangen van aliens…
Lees ook:In de ban van radioflitsen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>