Bestaat er zoiets als Het Lot…

Ze zeggen wel eens ‘ toeval bestaat niet’. Toeval is een uitdrukking die mensen verzonnen hebben om aan te geven dat de mens niet het vermogen bezit om rekening te houden met alle factoren die tot een gebeurtenis leiden. Zouden wij dat wel kunnen, dan waren wij allemaal ‘helderziend’. Geluk en pech (ongeluk) zijn slechts menselijke emoties die je overkomen als er iets gebeurt wat je blij of juist verdrietig maakt.

Raymond Bowling uit Austin (Indiana ) denkt daar misschien sinds deze week anders over. Hij vermeed een fataal ongeluk door een paar minuten langer in zijn bed te blijven liggen. Hierdoor werd hij niet geraakt door de boomtak die zijn badkamerplafond doorboorde. Iedere dag staat Bowling direct op wanneer zijn wekker gaat om 05:30. Afgelopen woensdag besloot hij een paar minuutjes langer te blijven liggen, gezien hij slecht had geslapen door de fikse storm buiten. Vervolgens schrok hij op van een denderend geluid. Een boomtak had zijn dak doorboord en stak door het plafond van zijn badkamer. Als hij daar zijn tanden had staan poetsen, wat normaal het geval zou zijn, had de tak hem hoogstwaarschijnlijk geraakt.

“Ik stond op om naar de badkamer te gaan en klaar te maken voor werk, maar besloot toch de snooze-knop in te drukken en weer te gaan liggen”, vertelt Bowling aan WAVE 3 News. “Dat doe ik normaal gesproken nooit. Een paar minuten later, vlak voor de wekker weer af zou gaan, kwam die tak door het plafond denderen. Precies op de plek waar ik zou hebben gestaan” (bron Telegraaf). Hangt het leven aan elkaar van de toevalligheden? En zwerven we als het ware op deze aardbol rond als ‘ongeleide projectielen’?  Bestaat er zoiets als Het Lot? Hoe denken jullie er over?

Lees ook:Wanen er nog geesten rond bij Pompeii?
Lees ook:Hawaii zet zich schrap voor Tsunami
Lees ook:Heb je ook gelukssokken in de kast liggen…
Lees ook:Aan veel dingen lopen we voorbij
Lees ook:Hond wacht al jaren op zijn baasje…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bestaat er zoiets als Het Lot…

 1. Maria

  Jazeker, geloof ik wel in het lot, beslist niet te verwarren met noodlot. Het lot bestaat uit alle gevolgen van de handel en wandel van een mens, opbouwende daden en afbrekende, om van alles te leren en meer en meer het juiste te doen. Het lot bestaat dus ook uit fijne, gelukkige omstandigheden en ook uit het tegenovergestelde. Optelsom van vorige levens én van het leven nu.
  Bij het verhaal hierboven, was het duidelijk de man zijn tijd nog niet, dus word men dan gevrijwaard van pech of de dood. Dit komt vaker voor: mensen die het vliegtuig missen of omboeken, terwijl de machine later naar beneden stort. Zij dus niet.
  Dit gebeurt vaak ook met natuurrampen: zij waren net op een andere plek of werden op tijd gevonden. Volg het nieuws en je herkent het.
  Ongeleide projectielen zijn we ook niet, want we zijn uitgerust met gevoel, verstand en nog veel meer krachten. De bedoeling is die ten goede te leren gebruiken. Ga bij een goede astroloog te rade, elke horoscoop laat zien wat men al aan waardevolle aspecten heeft opgebouwd, wat nog niet en wat de beste manier is om er mee om te gaan. Daarom verschillen alle mensen en hun omstandigheden zó hemelsbreed en is de overeenkomst: we zijn allen onderweg! Daarom liggen sommige hoedanigheden vast en andere niet en ook dat vertelt elke horoscoop, gelezen door een GOEDE astroloog. Want zelfs bij kwesties die vastliggen, heeft men nog de vrije wil, hóe er mee om te gaan, met zijn lot.
  En schept wellicht een fijner lot voor zichzelf en zijn medemens.

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Dank je wel Maria dat je jouw verhaal wilt delen….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>