Moe van de ander…

Ik heb het regelmatig. ’s Morgens stap ik met het juiste been uit bed en heb het gevoel dat ik heel de wereld aan kan. Op straat, tijdens het uitlaten van de hond, kom ik iemand tegen met wie ik een kort praatje maak. Na een paar minuten ga ik verder en voel mij opeens enorm moe. Hoe kan het toch dat mensen in zo’n korte tijd in staat zijn om als het ware al mijn energie op te eten?

Wat gebeurt er in die paar minuten dat je met een ander staat te praten? Ik heb zelfs ook wel als ik alleen al een ander zie.  Hoe komt het dat ongemerkt  mijn energie bij de ander terecht komt? Zijn het, zoals ik ergens lees, mijn onbewuste gedachten en gevoelens die aansluiten bij de onbewuste gedachten, wensen en gevoelens van de ander? Als dat het enige was en daar bij bleef, vond ik het nog niet zo erg. Het probleem is dat ik er moe van wordt.  Is het een teken dat ik tekens dit soort gesprekken niet op mijn eigen gedachten en gevoelens heeft gelet?

Soms geef je meer dan je terugkrijgt. Dat is niet zo erg zo lang er een balans is. Maar wat  als iemand meer van je wilt, dan je eigenlijk wilt geven. Misschien dat je daarom van dit soort gesprekken zo moe wordt.  Volgens mij heeft het er ook mee te maken dat er in je hoofd enorm veel afspeelt, maar doordat je het niet  uitspreekt, blijft ‘hangen’. Op internet kom ik heel wat sites tegen met allemaal tips, maar wat doen jullie als je weet dat de ander je veel energie kost?

Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Dierentolk:iedereen kan leren praten met zijn dier
Lees ook:Zelfhypnose; balans tussen lichaam en geest
Lees ook:Bad vibes, gevoelens en stemmingswisselingen
Lees ook:NLP kan je helpen om je beter te uiten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Moe van de ander…

 1. Maria

  Advies: labradoriet dragen. Aan kettinkje om de hals, iets boven de borsten. Draag er al vele jaren een, op advies van wijze vrouw en heb er erg veel baat bij. Werk in het onderwijs, op drukke en vaak hectische school. Met tientallen collega’s en honderden kinderen. Sommige kinderen vertellen mij, dat ze mij
  zo heerlijk rustig vinden en ook daarom graag bij me zijn.
  Maak mijn steenvriendje, want dat is hij, elke maand schoon: 24 uur ondergedompeld in koud, schoon water, steeds water verversen indien nodig, met een schone doek drogen en klaar. Draag in die tussentijd een reserve. Labradoriet houdt je eigen energie goed vast, beschermt je. Bij driftig aangelegde mensen is het van belang een labradoriet met blauw en niet met rood te dragen!Goed kijken en onderzoeken, want labradoriet lijkt een saaie steen en is een wonder van schoonheid, als je goed kijkt. “Het zijn net mensen!”, roep ik weleens.
  Hij helpt me ook om “nee” te zeggen in het sociale verkeer als het nodig is, op een rustige, besliste manier.
  Als talisman in het verkeer draag ik een turkoois ernaast, die twee gaan goed samen (wat niet voor elke combinatie van stenen geldt). Elke dag fiets ik door het verkeer in mijn zéér drukke stad. Succes!

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Dank je lieve Maria voor je toelichting. Fijn dat je de tijd en moeite hebt genomen om jouw ervaring te willen delen. Ga zeker bij een volgende bezoek aan een stenenbeurs op zoek naar een labradoriet…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>