Internationale Dag van Geluk…

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot de internationale Dag van Geluk. Volgens de Algemene Vergadering van de VN is het nastreven van geluk een fundamenteel menselijk doel. Zij roepen dan ook de lidstaten van de organisatie op om geluk een passende plek te geven. Dit kan bijvoorbeeld binnen het onderwijs maar ook in het werk.

Het doel van de Verenigde Naties is: “Geluk promoten als universeel doel en verlangen in de levens van mensen overal ter wereld.” Het VN-initiatief is in gang gezet door het land Bhutan. Waar een klein land groot in kan zijn. De N komt jaarlijks met een rapport. In het World Happiness rapport wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het effect van geluk en ongeluk op bijvoorbeeld de werkplek. Gelukkige medewerkers zijn volgens de verschillende onderzoeken in dit rapport:

- productiever

-creatiever

-innovatiever

-en verzuimen minder

Gelukkige medewerkers streven dus niet alleen een fundamenteel doel na (zoals de VN dat formuleert) maar dragen ook op een positievere manier bij aan de winst en prestaties van de organisatie. In Nederland scoren we gemiddeld een 7,2 op een schaal van 10 wat betreft de mate van geluk in het werk. We geven onszelf  een voldoende maar zijn gemiddeld gezien nog niet echt aan het “stuiteren”. Ben jij tevreden met een 7,2? Prima! Je kan er ook voor kiezen om juist vandaag even stil te staan bij jouw geluk in het werk. We besteden daar immers een belangrijk deel van ons leven! Wat geef jij jezelf qua geluk in je werk op een schaal van 1-10? Krijg jij energie van je werk of loop je er voornamelijk op leeg? Weet dan dat de mate van geluk in je werk goed te beïnvloeden is, zeker wanneer jouw organisatie je daarbij wilt ondersteunen (bron gelukkigwerken, foto’s internet).

Lees ook:Geluksroute Utrecht; geluk delen brengt altijd meer geluk teweeg…
Lees ook:Spirituele Beurs Mystica in Zuidlaren…
Lees ook:Heb je ook gelukssokken in de kast liggen…
Lees ook:Zijn Chinezen altijd op zoek naar geluk…
Lees ook:Pas maar op dat je komende tijd geen spin tegenkomt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>