Wolvine, op vlucht voor duistere krachten…

In de bioscoop draait momenteel Logan. Het is de laatste keer dat Hugh Jackman in de harige huid kruipt van dit mysterieuze wezen. De titel Logan is afgeleid van de comic waarop de film losjes is gebaseerd: Old Man Logan van Mark Miller.

Waar gaat de film over? In de nabije toekomst ontfermt een vermoeide Logan (Hugh Jackman) zich over de zieke Professor X (Patrick Stewart) in een schuilplaats op de grens met Mexico. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen. Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er zal bij twijfel om legitimatie worden gevraagd. Bij twijfel en het ontbreken van een legitimatiebewijs zal de toegang worden geweigerd.

Regisseur Mangold maakt gretig gebruik van de hogere leeftijdskeuring – het allereerste woord dat Logan mompelt is ‘fuck’- zonder dat het verhaal verdrinkt in een overdreven bloedbad. De momenten dat Logan zijn klauwen uitslaat zijn onnavolgbaar grof maar laten we wel wezen; dit is Wolverine in zijn meest natuurlijke vorm. Rauw, bruut en instinctief. Zoals je waarschijnlijk al in de trailer hebt gezien, doet mini-wolfje Keen niet onder voor haar beestachtige evenknie. Ze is misschien nog wel barbaarser want onervaren en onvoorspelbaar. Tussen zoveel letterlijk geweld is er maar één geweldenaar die zonder moeite de aandacht opeist: de onovertroffen Patrick Stewart. Hij laveert tussen een verwarde kwetsbaarheid en een vastberaden bittere staat en weet daar zelfs nog humor aan toe te voegen (bron www. film1.nl, foto’s internet).

Lees ook:Je favoriete superheld aan een sleutelhanger…
Lees ook:Griezelen bij de ‘The Twilight Sage: Eclipse’ …
Lees ook:Pan, binnenkort in de bioscoop…
Lees ook:Weduwe wil geest van Patrick Swayze zien
Lees ook:Maak kennis met de vijf emoties…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>