Radioflisten komen echt uit de ruimte…

Het staat nu vast: mysterieuze snelle radioflitsen komen echt uit de ruimte. Tien jaar geleden werd de eerste snelle radioflits opgepikt door de Parkes-radiotelescoop in Australië. Deze vreemde signalen, intense pulsen radiostraling die slechts enkele milliseconden duren, lijken afkomstig van zeer grote afstand en zijn miljarden keren helderder dan alles wat we in onze Melkweg kennen. Er is ook regelmatig gesuggereerd dat het signalen zijn van buitenaardse beschavingen. Dit valt te lezen op de site van Ninefornews.

In eerste instantie werd aangenomen dat de ‘onmogelijke’ flitsen het gevolg waren van aardse storingen.Met behulp van de Molonglo-radiotelescoop in Australië is nu echter vastgesteld dat de flitsen afkomstig zijn van buiten de aarde. De telescoop is speciaal aangepast om snelle radioflitsen te kunnen waarnemen. Manisha Caleb van de Swinburne University of Technology  ontwikkelde het computerprogramma dat daarvoor nodig was. Hij ontdekte zelfs drie nieuwe snelle radioflitsen, waarvan is vastgesteld dat ze uit een ver sterrenstelsel afkomstig zijn. Onderzoekers van de Harvard-universiteit speculeerden onlangs dat deze radioflitsen wel eens een aanwijzing kunnen zijn voor buitenaards leven.

De flitsen zouden in theorie de ruimteschepen van buitenaards leven kunnen voortstuwen in sterrenstelsels ver van ons vandaan. Wanneer de aarde in de baan van die flitsen terechtkomt, zouden ze bij ons op aarde waargenomen kunnen worden, aldus de wetenschappers.

Lees ook:Vreemde radioflitsen afkomstig van aliens…
Lees ook:In de ban van radioflitsen…
Lees ook:Radioflitsen vanuit de ruimte waargenomen…
Lees ook:Radioboodschappen ontvangen van aliens…
Lees ook:Drijven radioflitsen ruimteschepen aan…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>