Het is weer bijna volle maan…

Morgen is het weer volle maan. Ook wel de ‘Maan van de Dood’ of ‘Ei-maan’ genoemd. We bevinden ons in de lente, maar toch geeft de maan nog steeds het ‘donkere’ aan. De voorbije maand hebben we de kans gehad om nieuwe dingen te (zaaien) te creëren. Deze doelen en plannen kunnen nu uitgevoerd worden, maar hebben nog wel steun en aandacht nodig.

De Maan van de Dood vertegenwoordigt ook de harde realiteit van het leven. De natuur leeft op, maar het is allemaal nog hel pril en zeker niet altijd opgewassen tegen de krachten der natuur. Een kleine nachtvorst of een hagelbui kan veel vernielen in dit jaargetijde.

Jouw ‘ei’ moet nu helemaal duidelijk voor je zijn. Om je ‘plan’ te laten uitkomen, heeft je kwetsbare ei nog wel zorg en bescherming nodig. Je mag als een kloek op je ei broeden de komende weken. Dat doe je door stilletjes aan, aan de slag te gaan met je nieuwe plannen en het vuur van je wens op een hoger pitje te draaien.

Ga de komende periode niet te veel tegen de stroom in, maar aanvaard wat er om je heen gebeurd. Ook anderen zijn aan het groeien of ‘ontkiemen’ en hebben de nodige bescherming nodig. Neem dus de  tijd en ga in alle rust door met je  (eigen) proces. Deze Volle Maan wordt  overigens ook wel de ‘Roze Maan’ genoemd. Dit is overigens niet vanwege de kleur van de maan, maar vanwege de vele roze bloesems, die aan de bomen hangen en het begin van de lente aankondigt (bron en foto’s internet).

Lees ook:Aprilmaan; volle maan en maansverduistering
Lees ook:Blauwe maan; bescherm je plannen…
Lees ook:En het is weer volle maan…
Lees ook:Volle maan; maan van het ontwaken…
Lees ook:De invloeden van volle maan op mens en dier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>