Gerard Croiset; meer dan wereldberoemd…

Hij was wereldberoemd en werd geconsulteerd door alle rangen en standen. Magnetiseur en helderziende Gerard Croiset (1909-1980). Hij wilde de wereld overtuigen van zijn gaven. Hij wilde de wereld laten zien wat hij kon en ook meer over zijn gaven te weten komen. Dochter Nannie Veerman-Croiset documenteerde alles. Zij trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van haar vader en hielp hem als magnetiseur. Haar broers hadden dan de filmcamera in de hand.

Op films is te zien hoe hij patiënten met polio of reuma behandelt. Dossiers van vermissingszaken over de hele wereld waaraan hij meegeholpen had. Na de Tweede Wereldoorlog werkte Croiset samen met professor Wilhelm Tenhaeff, bijzonder hoogleraar in de parapsychologie en verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Ze werkten samen met artsen en rechercheteams van over de hele wereld. De publicaties en krantenberichten stapelden zich op.

Croiset was wereldberoemd. Als paranormaal genezer ontving hij in zijn praktijk in Utrecht dagelijks 80 tot 120 mensen met onverklaarbaar geachte klachten als verlamming of een neurologische aandoening. Hij verwierf internationale bekendheid als paragnost die werd ingezet bij talloze vermissingen in binnen- en buitenland. Zo werd een jongetje uit Velsen in 1953 na aanwijzingen van Croiset op de voorziene locatie uit het water gevist. In Japan wist hij onder het oog van de nationale tv in 1976 de vindplaats van een meisje juist te voorspellen. Zijn hele archief verdween na zijn dood in een kelder. Tientallen jaren later werd het overgedragen aan het Johan Borgman Fonds, die het inmiddels heeft geïndexeerd.

“Eigenlijk is parapsychologie de meest exacte vorm van psychologie,” aldus Wim Kramer, directeur van het fonds. Het onderzoek naar parapsychologie nam in de jaren dertig een vlucht toen aan de Duke University in North Carolina een parapsychologisch laboratorium begon. Vanaf de jaren tachtig begon de wetenschap zich echter tegen de parapsychologie te keren. “God mag je wel onderzoeken, maar niet het idee dat er meerdere goden bestaan. Of dat je met overledenen kunt communiceren,” zei Kramer. Onderzoek moet passen in het westerse, christelijke paradigma (bron NineforNews, foto’s internet0.

Lees ook:Dag van de Parapsychologie – 22 mei 2010
Lees ook:Paddo’s geven je paranormale gaven
Lees ook:“Driekwart van de Nederlanders gelooft dat er meer is”…
Lees ook:Geesten, telepathie en psychokinese en wetenschap…
Lees ook:Warner Tholen, geschreven door Karin, een lezer van dit blog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>