Weg met negativiteit…

Een kennis van mij lijkt ‘gevangen’ te zitten in één brok negativiteit. Ik geloof dat gedachten je overkomen en je ze niet zelf creëert. Negatieve gedachten ontstaan in je hoofd omdat je ze toelaat. Als je ze de ruimte geeft, ontpoppen  ze zich tot een groot ‘doemscenario’.

Degene waar ik het over heb, is er van overtuigd dat dit de waarheid is. Ze gelooft in haar eigen gedachtekronkel en handelt er naar. Het lijkt haast of ze op zoek is naar een bevestiging hiervan en alles om er haar heen lijkt ‘zwart’ te kleuren. Negatief denken voelt soms veilig en comfortabel. Het voelt dichter bij de realiteit omdat veel zaken in de maatschappij op basis van negatieve gedachten worden geregeld. Het geeft je een gevoel van macht en controle.

Belangrijk om te weten is dat jezelf kunt bepalen hoe je op dingen reageert. En of je het bijvoorbeeld toelaat. Zo lees ik ergens: ‘Positief denken is de weg naar liefde en eenheid. Negatief denken is de weg van angst. Geen van twee is ‘goed’ of ‘slecht’. Je bepaalt zelf voor welke weg je kiest op basis van waar je naartoe wilt. Wil je leven vanuit liefde? Of wil je leven vanuit angst?’ Positieve gedachte kunnen je eindeloos inspireren. Positiviteit brengt meer licht in je leven. Je voelt je fijner, optimistischer en sterker. Positief denken zet je aan tot creatie, delen en tot het zien van mogelijkheden. Positief denken helpt je lekker in je vel te zitten en je vaker goed te voelen. Laat je niet  langer meeslepen in de negativiteit van de gebeurtenis. Zoek naar oplossingen, mogelijkheden en kansen. Laat je niet verslaan door je negatieve gedachten. Wil je vooruit komen? Laat je dan inspireren door positiviteit. Richt je op de positieve kanten van het leven, en merk hoe je leven verandert (bron sochicken.nl).

Lees ook:Positief denken is de weg naar liefde
Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Positief denken helpt je zesde zintuig te ontwikkelen
Lees ook:Positief denken door affirmaties…
Lees ook:Een nieuw begin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>