Onze persoonlijkheid blijft voortbestaan…

Blijft onze persoonlijkheid voortbestaan als ons lichaam sterft? Sinds de 20e eeuw wordt hier wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Vijftig jaar geleden, in 1967, begon Ian Stevenson van de Universiteit van Virginia met het onderzoek naar leven na de dood. Hij onderzocht honderden jonge kinderen die claimden herinneringen te hebben aan vorige levens (bron NineforNews).

In de loop der tijd is hij zich gaan verdiepen in vorige levens, bijna-doodervaringen, diepe meditatie, buitenlichamelijke ervaringen, sterfbedvisioenen, communicatie met overleden personen en andere staten van bewustzijn. Onlangs bespraken de collega’s die het stokje van hem hebben overgenomen tijdens een bijeenkomst op de universiteit wat we nu eigenlijk weten over leven na de dood. Stevenson beschreef onder meer een hele reeks gevallen in India waarbij het bewijs moeilijk te verklaren is. Zijn onderzoek is verschenen in verschillende wetenschappelijke tijdschriften. Ook publiceerde hij een groot aantal boeken over dit fenomeen. Dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia zei tijdens de bijeenkomst dat zijn afdeling inmiddels 2500 gevallen heeft bestudeerd van kinderen die zich vorige levens kunnen herinneren. Het gaat in veel gevallen om zeer jonge kinderen die spontaan beginnen te praten over vorige levens. Vaak beschrijven ze een gewelddadige of plotse dood.

Sommige kinderen hebben moedervlekken of geboorteafwijkingen die zijn te linken aan (dodelijke) verwondingen uit vorige levens, aldus Tucker. Zo was er een meisje dat zich een leven herinnerde waarin ze een man was wiens vingers werden afgehakt voordat hij werd vermoord. Het meisje werd geboren met misvormde handen. Er was ook een jongen die zich een ander leven herinnerde waarin hij de vingers aan zijn rechterhand was kwijtgeraakt na een ongeluk. Hij kwam ter wereld met een misvormde rechterhand. Dr. Tucker noemde daarnaast een jongen die zich herinnerde dat hij in een vorig leven met een geweer in het hoofd werd geschoten en vervolgens in dit leven geboren werd met een misvormd gezicht. Stevenson bestudeerde meerdere gevallen waarbij kinderen waren geboren met twee moedervlekken die overeenkwamen met de in- én uitgangswond in het vorige leven. “We kunnen nu zeggen dat dit fenomeen niet alleen voorkomt in gebieden waar men gelooft in reïncarnatie,” legde Tucker uit.

“De meeste gevallen worden namelijk gemeld door ouders die nooit in reïncarnatie geloofd hebben,” vervolgde hij. Hij noemde het geval van een Amerikaanse jongen die beweert dat hij in een vorig leven oorlogspiloot was. James Leininger had als 2-jarige steeds dezelfde nachtmerrie: hij zat in een brandend, neerstortend vliegtuig. Zijn ouders begonnen uiteindelijk te geloven dat James de reïncarnatie is van James Huston, een gevechtspiloot die in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in Iwo Jima. Verbazend genoeg kende James de naam van het vliegdekschip waarop Huston gestationeerd was, maar ook andere details zoals de namen van bemanningsleden (bron en foto’s internet).

 

Lees ook:Op een gewelddadige manier omgebracht…
Lees ook:Dr. Ian Stevenson altijd op zoek naar bewijs voor reïncarnatie…
Lees ook:Steeds meer mensen geloven in reïncarnatie…
Lees ook:Reïncarnatie en de dood…
Lees ook:Jongetje was slang in vorig leven…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>