In Nepal eren ze honden…

Soms kom je heel mooie artikelen tegen. Artikelen waar je een beetje blij van wordt. Zo las ik op de site www.share2give.eu. een artikel over honden. In  Nepal hebben ze namelijk ieder jaar een festival om honden te bedanken dat ze onze vriend zijn.

Zo wordt er in dit land een dag gehouden die aan honden is gewijd. Dit om  ze te danken voor hun loyaliteit en vriendschap. Deze tijd wordt  ook wel ‘Diwali’ genoemd en komt af van de  Hindoes. Het is een ‘festival van lichten’ dat jaarlijks door miljoenen mensen in de herfst, in onder meer landen als India en Nepal, wordt gevierd.

In Nepal springt er één dag uit. Deze dag is namelijk geheel gewijd aan alle honden. Het is de dag, ook wel ‘Kukur Tihar’ genoemd, waar we stil staan bij onze viervoetige vrienden. We bedanken ze voor wat ze voor ons doen.  Tihar is een festival dat vijf dagen duurt, maar de tweede dag is dus gereserveerd voor onze loyale metgezellen. Mensen bieden honden slingers, tika (een merkteken op het voorhoofd) en heerlijk eten aan. Daarmee bevestigen ze de relatie die ze koesteren tussen mens en hond.  De slingers zijn een teken van respect voor de dieren, omdat honden (vaak) de beste maatjes van mensen zijn. Op het voorhoofd van de hond wordt rood poeder aangebracht;  een teken van heiligheid. Alleen al de gedachte aan dit mooie festival verlicht de harten van hondenliefhebbers van over de hele wereld. Zeker na de nieuwsberichten over een ander soort festival in Yulin (China) waarbij honden worden opgegeten.

Lees ook:Honden kunnen specifieke gebeurtenissen onthouden…
Lees ook:Honden inzetten als terrorist
Lees ook:Meer van je hond houden…
Lees ook:In zak en as zitten…
Lees ook:Hoe gromt jouw hond…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>