Darwing Duck; ‘De schrik van de nacht?…’

Heb je kinderen die van spanning met een lach houden? Wat dacht je van Darwing Duck ‘De schrik van de nacht?’. De dreiging flappert weer door de nacht! St. Eenderd is de rust zelve sinds de Crimibots van Quackwerks er de misdaad bestrijden. Superhelden zijn niet meer nodig, superschurken laten zich niet meer zien. Maar wie zit er achter dat grote bedrijf Quackwerks? Willem Woerd besluit zijn paarse cape weer uit de kast te trekken…  en lekker link te gaan doen!

Darkwing Duck is een eend die in de stad St. Eenderd (Engels: St. Canard) de strijd met de misdaad aangaat. Hiervoor heeft hij een vermomming bestaande uit een paars pak met een grote hoed. In de traditie van Batman zijn de enige personen die zijn geheime identiteit kennen zijn geadopteerde dochter Kwekkelien, zijn hulpje Turbo McKwek die hem D.W. noemt, Kwekkelien’s vriendje Koentje Kwakkelvoet en Darkwings latere vriendin Morgana Macaber. Zijn pak, gaspistool en grappige introducties refereren aan de Crimson Avenger.

Darkwing demonstreert een grote hoeveelheid onhandigheid en gebrek aan gezond verstand, dat ontstaat door zijn enorme ego. Desondanks is hij wel degelijk competent als superheld. Op het moment dat hij zich op een zaak stort, gooit hij alle afleiding van zich af en bijt zich erin vast. Darkwings belangrijkste wapen in zijn misdaadbestrijding is dus zijn gaspistool dat een grote diversiteit aan gassen kan afvuren. Zijn vervoermiddelen zijn voornamelijk de Kwakeljet, een vliegtuig dat eruitziet als een eendenkop en is gebouwd door Turbo McKwek, en een motorfiets met zijspan. Als er geen misdaad te bestrijden is, is Darkwing zijn alter ego Willem Woerd (bron Wikipedia).

Lees ook:Moord Willem Wijker in Het Zesde Zintuig
Lees ook:Handboek Spiegelogie van Willem de Ridder…
Lees ook:Paaseilanders zijn toeristen beu
Lees ook:Boekpresentatie ‘Boek van het Zelf’ van Willem Glaudemans…
Lees ook:De zaak Willem Wijker (Zesde Zintuig Plaats Delict)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>