Londen 1920; occultisme en duivelse geest…

Wil je lekker griezelen? Kijk dan naar ‘Londen 1920’ van regisseur  Dharmendra Suresh Desai. Wanneer haar rijke man behekst is door een mysterieus medaillon zoekt een radeloze vrouw hulp bij haar vroegere geheime minnaar, een expert in het occultisme.

Shivangi woont in Londen met haar man Veer Singh. Op een dag ontvangt hij uit Rajasthan een mysterieuze medallion als geschenk. Vanaf dat moment beginnen er vreemde dingen te gebeuren met Veer en zijn conditie gaat achteruit. Shivangi denkt dat het komt door zwarte magie. Ze gaat naar Rajasthan en vindt Jai – een exorcist – en vraagt hem om hulp. Jai gaat Shivangi en haar bezeten man helpen hem te verlossen van de duivelse geest.

Vaak worden begrippen als esoterie, spiritualiteit en occultisme met elkaar verward. Ik denk dat er we degelijk raakvlakken zijn. Esoterie, is de innerlijke wijsheid, wat diep in ons verborgen zit. Dit kan gecultiveerd worden. Spiritualiteit is de wijsheid in praktijk te brengen, en daadwerkelijk te beoefenen. Occultisme is hetgeen wat verborgen is, wat weer teruggrijpt naar de eerste twee punten. Volgens de website www.aciweb.nl betekent occultisme ‘dat wat verborgen is’. Occultisme is volgens hen een ruim begrip. “We denken er bij niet aan God en niet aan dingen die door de gewone wetenschappen nog niet ontdekt zijn. Wij denken aan verschijnselen die een bovennatuurlijk, een paranormaal karakter lijken te hebben, die op meta-psychisch en meta-psychisch gebied liggen. We komen op een terrein, dat o­nze zintuiglijke wereld en o­nze gewone begrippen van ruimte en tijd te boven lijken te gaan.” De inhoud van de occulte vergaarbak, zijn verschillende richtingen en aspecten, die het occultisme vertoont. Er zijn vele soorten van verscheidenheid in de vele literatuur over het occultisme te vinden. Het gaat in het occultisme om paranormaal waarnemen èn beïnvloeden, om een bovennatuurlijk weten èn een bovennatuurlijke kracht en om buitenzintuigelijk kennen èn kunnen.” Aanvullingen zijn welkom.

Lees ook:Occultisme hot issue voor vele gelovigen
Lees ook:Neem het vinden van een veer niet zomaar voor lief
Lees ook:Dr Paul; geen schizofrenie maar satanisme bij Tristan
Lees ook:Witte veren en engelen…
Lees ook:Duivelse praktijken in de paranormaliteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>