Nieuwe geheimen over Jezus onthuld…

Jezus was een ‘gedaanteverwisselaar’ die soms onzichtbaar was en kon vliegen. Dat blijkt uit oude Egyptische teksten die zijn bestudeerd door professor Roelof van den Broek van de Universiteit Utrecht. Dit valt te lezen op de site www.ninefornews.nl.

De teksten, die zijn geschreven door bisschop Cyrillus van Jeruzalem, bevatten een aantal opvallende passages. Zo zou stadhouder Pontius Pilatus hebben gezien hoe Jezus voor zijn ogen verdween. En in een droom zag hij Jezus vliegen. Ook vroegen de autoriteiten Judas volgens de teksten om Jezus te identificeren door hem te kussen omdat hij van gedaante kon verwisselen. “Toen zeiden de Joden tegen Judas: ‘Hoe kunnen we Jezus arresteren? Hij heeft niet een enkele vorm, maar zijn uiterlijk verandert.” “Soms is hij rossig, soms is hij blank, soms is hij rood, soms heeft hij de kleur van tarwe, soms is hij bleek als asceten, soms is hij jong en soms een oude man.”

 Het boek van Cyrillus van Jeruzalem werd uiteindelijk niet opgenomen in de Bijbel. Historici menen namelijk dat waarschijnlijk niemand geloofde dat de teksten op waarheid berustten. Van den Broek zei dat waarschijnlijk zelfs de schrijver van de teksten het niet geloofde. Maar sommige details, bijvoorbeeld het avondmaal met Jezus, geloofde hij mogelijk wel.  “De mensen in die tijd, zelfs de hoogopgeleiden, hadden geen kritische houding,” zei hij. “Wonderen werden mogelijk geacht en waarom zou een oud verhaal niet waar zijn?” Van den Broek schreef een boek over zijn bevindingen, getiteld ‘Pseudo-Cyril of Jerusalem On the Life and the Passion of Christ’.

Lees ook:Vandaag is het Witte Donderdag…
Lees ook:Wat hangen we zoal in paastakken…
Lees ook:Goede Vrijdag; verlossing van de zonden…
Lees ook:Palmpasen; Jezus wist dat zijn dood naderde…
Lees ook:Jezus krijgt kus op Olijfberg…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>