Pendelen en blokkeren…

Ik vind het fijn om af en toe mijn pendel te gebruiken. Heel bijzonder is dat niet want ik geloof dat met een beetje geduld iedereen een reactie van de pendel  kan krijgen. Het enige probleem wat ik wel eens ondervind is; dat ik blokkeer of te graag een bepaald antwoord wil horen en daardoor zeg maar het gevoel heb dat ik de pendel stuur.

Ik hoor ook wel eens van anderen dat ze tijdens het pendelen een ‘vreemd’ (ietwat negatief van buitenaf) gevoel ervaren. Als dat zo is, kun je er beter, voor dat moment, er mee stoppen. Ik pendel doorgaans om in contact te komen met mijn eigen onderbewustzijn. Let altijd goed op dat je tijdens het pendelen niet te veel wordt gestoord door geluiden uit je omgeving. Zet bijvoorbeeld je mobiel uit. Op die manier word je niet uit je concentratie gehaald.

Zelf hou ik mijn pendel tussen de duim en wijsvinger van mijn schrijfhand vast. Niet te stevig. Dat is altijd een beetje op  je gevoel. Je moet het idee krijgen dat de pendel vrij is om te bewegen. Ook de lengte van het koord moet lang genoeg zijn. Houd je hand eerst stil. Eigenlijk is pendelen niets meer dan het bewegen van een pendel aan een koord. Maak voor jezelf afspraken welke beweging voor ‘nee’ en welke voor ‘ja’ staat. Daarna kun je vragen wat je wilt. De pendel gaat bewegen en geeft antwoord op je vragen. Eigenlijk stel ik nooit vragen als het gaat om eigen gewin of over ziektes. Wat is al zei:  het moeilijkste van pendelen is als je een vraag stelt  aan de pendel, maar dat je niet aan het antwoord denkt wat je graag wilt zien. Hoe gaan jullie daar mee om? (foto’s internet).

Lees ook:Pendelen; een oude manier om antwoorden te krijgen…
Lees ook:Pendelen door middel van energie en gedachten
Lees ook:Wat als je pendel niet wil…
Lees ook:Pendelen als antwoord op je levensvragen
Lees ook:Iedereen kan pendelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>