Broodje Aap of echt waar…

Een pastoor uit Zimbabwe die wilde demonstreren hoe Jezus over water liep, heeft dat met de dood moeten bekopen. Toen hij de rivier wilde oversteken, werd hij door drie krokodillen gegrepen en verscheurd. Het onwaarschijnlijke verhaal ging vorige week als een lopend vuurtje rond. Aan de echtheid wordt getwijfeld.

De krant Zimbabwe  bracht het ‘nieuws’ op 24 maart dit jaar. Ene Jonathan Mthethwa, pastoor van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste dagen, had de ‘Crocodile River’ uitgekozen voor zijn demonstratie. Volgens een ooggetuige ging de pastoor ongeveer 30 meter ver het water in en ging het mis toen hij weer terug op de kant wilde klimmen. “De pastoor leerde ons over het geloof’’, vertelt ooggetuige Deacon Nkosi. ,,Hij beloofde ons dat hij zijn geloof zou demonstreren. Hij had de hele week gevast en gebeden, maar toch begon hij te verdrinken en werd hij gegrepen door drie krokodillen vlak voor onze neus. In een paar minuten tijd was er niets meer van hem over.’’ Alleen zijn ondergoed en sandalen werden teruggevonden.

Maar klopt het verhaal. Er is geen enkele bron dat het bevestigd.  Zo wordt er gesproken over een rivier bij White River, een dorpje in de buurt van Nelspruit in het noordoosten van Zuid-Afrika. Daar bevindt zich de Emanzimhlope-rivier. Emanzimhlope betekent wit water in het Swazi, de officiële taal van Swaziland. In die rivier, een zijrivier van de Limpopo-rivier, leven inderdaad krokodillen. Wie googelt op de naam van de pastoor, vindt geen andere berichten over hem dat het krokodillenverhaal bevestigen. Dat  het hier om een ‘broodje aap’ verhaal gaat,  is groot (bron Ad, foto’s internet).

Lees ook:Bewijs voor oorsprong legende Chinese keizerrijk…
Lees ook:Vandaag wordt de geboorte van Bahá’u'lláh gevierd…
Lees ook:Laat verdronken meisje daadwerkelijk van zich horen….
Lees ook:Exorcisme, oftewel Duivelsuitdrijving SBS 6 gezien?
Lees ook:Tiener haalt enorme ‘varkensneus’ binnen…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Broodje Aap of echt waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>