Begraafplaats met zeventien mummies ontdekt…

In Egypte is een begraafplaats gevonden met daarin minstens zeventien mummies. De meeste overblijfselen zijn in goede conditie aangetroffen.De mummies lagen op acht meter diepte in de stad Minya, zo’n 250 kilometer ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro (bron www.nu.nl).

In de tombe werden kisten van kalk en klei gevonden. Ook vonden de onderzoekers doodskisten voor dieren en papyrusrollen waarop in het Demotisch geschreven teksten staan, een oud-Egyptisch schrift afgeleid van het hiëratisch en het hiërogliefenschrift. Een jaar geleden hadden studenten van de Universiteit van Caïro al onderzoek gedaan naar de locatie. Met behulp van speciale radartechnologie stelden zij dat er een ruimte lag onder de grond. Onderzoekers hebben nog niet met zekerheid kunnen vaststellen uit welk jaar de mummies komen, maar aangenomen wordt dat ze zo’n tweeduizend jaar oud zijn. Egypte hoopt dat deze ontdekkingen het land weer een ander gezicht kunnen geven, met name onder toeristen. Sinds de politieke veranderingen uit 2011 en de groeiende onveiligheid heeft Egypte het aantal toeristen fors zien dalen.

Eerder vonden Egyptische archeologen in Dahshur een 3.700 jaar oude grafkamer gevonden die vermoedelijk aan een farao’s dochter toebehoort. De archeologen  troffen in de grafkamer een houten doos aan met daarop een drie regels lange inscriptie. Volgens hoofdarcheoloog Adel Okasha gaat het om hiërogliefen die ritueel worden aangebracht om de overledene te beschermen. Ook staat de naam van de eigenaar erop. In de doos zelf zaten restanten van diverse organen. In de kamer zijn verder overblijfselen van een sacrofaag ontdekt (foto’s internet).

Lees ook:Goud; het wondermiddel om ziekte te verlichten…
Lees ook:3.500 jaar oude mummie gevonden…
Lees ook:Vermeende geheime kamers in graf Toetanchamon bewust verzwegen…
Lees ook:Wereldberoemde Egyptische collectie met Krokodille mummie…
Lees ook:Mooie vondsten in Minya blootgelegd…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>