Positief denken door affirmaties…

Soms is het moeilijk om positief te zijn en te denken. Misschien heb je wel eens van affirmaties gehoord. Het zijn positieve ‘boodschappen’ om je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen te beïnvloeden. Het resultaat is dat je anders  over jezelf gaat denken en jezelf krachtiger voelt. Misschien ga je wel meer openstaan voor nieuwe ervaringen.

Je gedachten en woorden zijn krachtig. Maak daarom gebruik van je gedachten door ze positief en liefdevol te gebruiken. Natuurlijk is dat niet altijd even eenvoudig, maar het kan er wel voor zorgen  dat je dingen waar je tegenaan loopt in een iets ander (positiever) licht kan zien. Vaak hebben we een bepaald beeld over ons zelf en hoe we in het leven staan. Soms kun je er je voordeel mee doen, maar de andere keer kan het tegen je werken en kun je er zelfs last van hebben.  Affirmaties zijn korte positieve zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra zegt. De kunst is om ze eindeloos voor jezelf te herhalen.  Je wordt hierdoor gedeprogrammeerd.

Het doel hiervan is dat je onderbewustzijn die gedachte aanvaardt, zodat je vanuit je onderbewustzijn op een positieve manier je leven (gedachten, gevoelens en je handelen) gaat beïnvloeden. Het onderbewuste is zeer ontvankelijk voor suggesties (zowel positieve als negatieve). Als je die suggesties vaak bevestigt, vormen ze een zeer grote kracht. Gedachten zijn dus krachten en bepalen voor een groot deel hoe ons leven eruit ziet. Door affirmaties kun je het leven een positieve wending geven. Je moet dus wel deze  je positieve woorden of zinnen vaak voor jezelf uit te spreken. Hoe meer je je gevoel erin betrekt des te sterker werkt het. Het helpt je een gelukkiger gedachten te creëren en een positieve kijk.

Lees ook:De kracht van affirmaties…
Lees ook:Negatieve visie? Gooi het roer om…
Lees ook:Column: Mindblowing! door Romy (Generation-Phoenix)
Lees ook:Heel jezelf met affirmaties, geneeskunde en voeding…
Lees ook:Weg met negativiteit…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>