‘Magisch brein, Magisch hart’ van neurochirurg James Doty…

Vorig jaar verscheen ‘Magisch brein, Magisch hart’ van neurochirurg James Doty. De mysterieuze connectie tussen ons hoofd en ons hart ontrafeld Een Mooi, persoonlijk verhaal dat je aan het denken zet van James Doty, professor in de Neurochirurgie aan Stanford University. Samen met de Dalai Lama richtte hij The Center for Compassion and Altruism Research and Education op. Hij leidde veel onderzoeksprojecten over compassie en altruïsme en hun relatie tot het brein.

Waar komen liefde, genegenheid, plezier en geluk vandaan? Het brein of het hart? Neurochirurg James Doty onderzoekt het aan de hand van de levenslessen die hij op jonge leeftijd leerde. In Magisch brein, magisch hart combineert hij zijn bijzondere levensverhaal met de wetenschap achter mindfulness en compassie, en vertelt hij hoe we ons leven fundamenteel kunnen veranderen door te luisteren naar ons brein en ons hart open te stellen. ‘Eens in de zoveel tijd is er iemand die in staat is om zijn of haar levensverhaal zo te vertellen dat het anderen inspireert het beste in zichzelf te ontdekken. Er zit genoeg magie in dit boek’, aldus Jon Kabat-Zinn. Ook de Volkskrant is zeer lovende over dit boek: ‘Een mooi geschreven boek over de werking van het brein en de kracht van mindfulness.’

Doty groeide op met een drankzuchtige vader en een moeder met chronische depressie. Tegenwoordig is hij als neurochirurg verbonden aan Stanford University. De ommekeer in zijn leven heeft hij te danken aan Ruth, de vrouw die hem op twaalfjarige leeftijd kennis liet maken met de kracht van compassie en mindfulness. In Magisch brein, magisch hart combineert hij zijn bijzondere levensverhaal met de wetenschap achter mindfulness en vertelt hij hoe we ons leven fundamenteel kunnen veranderen door te luisteren naar ons brein en ons hart open te stellen.

Lees ook:Nominaties vakjuyprijs Beste Spirituele Boek 2017…
Lees ook:De effecten van mindfulnesstrainingen
Lees ook:Is mindfulness wel zo goed voor ons…
Lees ook:Mindfulness Day; maak kennis met mindfulness…
Lees ook:‘The power of the heart’, leven vanuit je hart…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>