Voeding loslaten en leven licht…

Een paar dagen geleden stond het volgende artikel in de krant. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de dood van een vrouw in een woongroep in Utrecht.

Volgens RTV Utrecht bestaat er een vermoeden dat de drie huisgenoten van de vrouw haar in een hulpeloze toestand niet de juiste zorg hebben geboden. Het onderzoek moet daar meer duidelijkheid over geven. De dood van de vrouw werd vorige week gemeld. Ze lag in een huis in de Utrechtse wijk Lombok, waar de woongroep sinds 2006 samenwoont. De groep, Contact & Muziek genaamd, laat zich inspireren door de natuur.

Op hun eigen website beschrijven ze hoe ze sinds 2014 bezig zijn om voeding los te laten en te leven van licht, warmte, kleur, muziek en liefde. De groep liet zich daarvoor inspireren en informeren door ervaringsdeskundigen uit Ecuador, Australië en de VS. Een van de bewoners schrijft: “We voelen ons beter als we nauwelijks eten. Eten maakt zwaar en minder gevoelig, ervaren wij. Vooral met muziek maken, voelen en horen wij een enorm verschil tussen wel en niet eten. We kunnen ons beter concentreren, helderder horen, directer communiceren en beter en makkelijker op elkaar afstemmen.” Het Openbaar Ministerie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld in het huis. Het is onduidelijk of de filosofie op eten van de woongroep een rol heeft gespeeld bij de dood van de vrouw; het OM wilde geen verdere toelichting geven aan RTV Utrecht. Als de huisgenoten nalatig zijn geweest, kunnen ze hiervoor vervolgd worden. Ik ben benieuwd wat jullie mening hierover is.

Lees ook:Jehova’s zoeken huis aan huis (wees gewaarschuwd)
Lees ook:Heb je ooit van mindful eten gehoord…
Lees ook:Van welk eten word je gelukkig?
Lees ook:Feel good kaarten; voor een positieve kijk op het leven…
Lees ook:‘Er staat iemand achter mij’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>