Hou de raaf niet voor de gek…

De raaf is een boodschapper en staat voor gedaanteverwisseling, zelfreflectie, verandering in het bewustzijn, connectie met voorouders en het vermogen om licht in de duisternis te zien, maar als ik www.nu.nl moet geloven, worden raven niet graag voor de gek gehouden. Ze onthouden namelijk het ‘uiterlijk’ van degene die hem in het ‘ooitje’ neemt. Ze weigeren daarna om nog interacties aan te gaan met de bedriegers. Dat melden Oostenrijkse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Animal Behaviour.

Bij een experiment gaven wetenschappers tamme raven eerst een stuk brood. Daarna haalden ze de vogels over om het brood te ruilen voor iets dat raven veel liever eten: kaas. De vogels begrepen dat deze ruilactie voordelig voor hen uitpakte, en stonden maar wat graag hun brood af. Soms werden de dieren echter voor de gek gehouden. Eén van de onderzoekers nam dan hun brood aan en at vervolgens zowel het brood als de kaas zelf op. Uit vervolgexperimenten bleek dat de raven het uiterlijk van deze bedriegers lang onthielden. Als ze een maand later door dezelfde onderzoeker werden uitgedaagd om brood voor kaas te ruilen, weigerden de vogels opvallend vaak.

De wetenschappers vermoeden dat raven het vermogen om oneerlijk gedrag af te straffen hebben ontwikkeld door het complexe sociale leven dat ze leiden, zo meldt de nieuwssite van het wetenschappelijk tijdschrift Science. Raven leven in grote groepen waarin strenge rangordes heersen en voedsel wordt verdeeld. Bedriegers worden waarschijnlijk snel verstoten uit de samenlevingen van de vogels. Dus onthoudt dat ze een geweldig geheugen hebben. Anders om werkt ook. Heb je ooit een raaf geholpen? Dan vergeten ze je nooit.  Niet alleen de  raaf in kwestie, maar ook zijn groepsgenoten. Kom je een raaf tegen? Verwacht het onverwachte. Zet je er niet tegen af. Heb vertrouwen en vlieg mee…(foto’s internet).

Lees ook:Botten afkomstig van reusachtige kalkoen…
Lees ook:Waar komen onze haren vandaan…
Lees ook:Dino’s maakten dezelfde geluiden als duiven…
Lees ook:Kunnen vogels tornado’s aanhoren komen…..
Lees ook:‘Mozart stierf door bacterie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>