Dwalen tussen doodskoppen…

De catacomben van Parijs behoort tot één van de ‘engste’  plekken ter wereld. De nauwe gangen onder de grond liggen vol met doodshoofden. Zo liggen er beenderen van miljoenen mensen opgeslagen. Geen plek om te verdwalen, want de tunnels vormen een netwerk van meer dan 300 kilometer lang en die zijn niet allen verlicht.

Toch overkwam dat twee tieners.  De tieners waren verdwaald in de catacomben van Parijs werden vorig week,  na drie dagen in de ondergrondse tunnels te hebben doorgebracht, teruggevonden. De twee raakten de weg kwijt in de gangen waar schedels en skeletten liggen opgestapeld. De brandweer trok met speurhonden de tunnels in om de tieners te zoeken, melden Franse media woensdag. De twee zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Ze hadden zich onttrokken aan de officiële rondleiding en waren in delen van de catacomben terechtgekomen die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Parijs is al eeuwenlang een grote stad en in het verleden raakten begraafplaatsen vol. Tegenwoordig worden graven na een bepaalde datum geruimd en de beenderen worden dan verbrand of in een groot massagraf herbegraven. Maar tussen 1786 en eind 19de eeuw werden de beenderen opgeslagen in de catacomben onder de grond. Dit gebeurde onder de stad zelf. Het werden lange, nauwe gangen vol met doodshoofden en beenderen. Je kunt je afvragen waarom grafdelvers er zoveel werk van maakten want het opslaan gebeurde nogal op een vreemde manier. Er werden heuse kunstweken gemaakt van de doodshoofden onder meer in de vorm van hartjes, kruisen en gezichten. Ik ben benieuwd wat de twee die drie dagen allemaal hebben meegemaakt en of ze nog vaak aan hun ‘avontuur’ zullen terugdenken.

Lees ook:Catacomben in Parijs één van de meest vervloekte plekken van Frankrijk
Lees ook:Begraven onder de stad van Napels…
Lees ook:Het griezelt onder de stad Parijs…
Lees ook:Mysterieus ondergronds netwerk van rivieren en gangen…
Lees ook:Denk met respect aan de mensen die overleden zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>