Haal je ‘boost’ uit noten en haver…

Het is zo belangrijk om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen om het hongergevoel tussen de maaltijden door met suikervrij snoep stillen. Op www.lekkerinhetleven.nl kwam ik daar een leuk artikel over tegen.

Wat dacht je van noten.  Iedereen weet dat noten veel vet bevatten… Maar er zijn gezonde en ongezonde vetten: zo bevatten noten veel meervoudige onverzadigde vetzuren en omega-3 waardoor het een voortreffelijke voedingsbron is, en bovendien uitstekend voor je brein en het bestrijden van stress. Paranoten, bijvoorbeeld, bevatten selenium terwijl amandelen, cashewnoten, pistache en hazelnoten veel ijzer bevatten. Stop dus wat van deze noten in je tas om de hele dag door wakker te blijven!

Veel graanrepen bevatten geraffineerde suikers. Geef daarom de voorkeur aan zonnebloempitten (die veel omega-6 bevatten), abrikozen of rozijnen die veel ijzer en calcium bevatten en je energieniveau de hele dag op peil houden!

Een paar lepels pure chocoladepasta met een hoog cacaogehalte brengen ijzer in het organisme en bevorderen de concentratie. Het snoepen van zwarte chocolade geeft je energie en heeft een antioxiderend effect.

In rijpe bananen is het meeste zetmeel omgezet in suiker waardoor ze makkelijker verteerbaar zijn. Pak eens  een banaan of een handjevol noten in plaats van gebakjes: energieboost verzekerd!

Haver is de ultieme krachtvoeding die het cholesterolgehalte verlaagt en vezels, vitamine B en E, ijzer en zink bevat. Koekjes met haver geven energie voor de hele dag. Besmeer boterhammetjes eens met amandelpasta dan met boter.

Appel bevorderen niet alleen de spijsvertering, maar het is ook snoep zonder suikerwaar je energie van krijgt!

Kijk voor meer interessante artikelen op: www.lekkerinhetleven.nl

Lees ook:Pak eens een banaantje…
Lees ook:Vis heeft invloed op gedrag kind…
Lees ook:Bananen tegen wratten en katers
Lees ook:Een hotstone massage is weldadig
Lees ook:Reiki en diabetis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>