Stap in de wereld van Harry Potter…

Ik ben er zelf nog niet geweest, maar het staat nog wel op mijn lijstje; Harry Potter : The Exhibition. Gelukkig is deze tentoonstelling tot begin september verlengd en heb ik nog even de tijd.

Harry Potter-fans kunnen dus deze zomer nog volop de magie in Utrecht beleven. Sinds de wereldpremière in Chicago, heeft de unieke tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in onder meer: Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. Harry Potter: The Exhibition is alleen nog deze zomer te zien in Nederland. Naast CineMec in Utrecht Leidsche Rijn. Zodra je binnenstapt, word je ondergedompeld in de wereld van Harry Potter.  Bezoekers wandelen door sensationele decors, gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scénes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.

Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal zone kunnen bezoekers een slurk gooien.  In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel. Tijdens deze unieke tentoonstelling kom je dichterbij de bijzondere tovenaarswereld dan ooit!  Wil je er meer over weten? Kijk dan op de site: www.harrypotterexpo.nl.

Lees ook:Kleurrijke figuren uit de wereld van Harry Potter…
Lees ook:Ezra en Eddie spelen in ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’…
Lees ook:Potter-fans kunnen hun hart ophalen in Kasteel Doornenburg…
Lees ook:Veronica komt met ‘Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’
Lees ook:Pas op voor de kasteeltuin van Alnwick Castle…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>