Een nieuw lieveheersbeestje…

Veel mensen geloven dat lieveheersbeestjes geluk brengen, dat ze je beschermen en dat je een wens mag doen als je er één tegenkomt. Ze worden ook geassocieerd met de Maagd Maria. De zeven vlekken worden beschouwd als smart en vreugde in een mensenleven.

In Duitsland zeggen ze dat als een lieveheersbeestje minder dan zeven vlekken heeft, je een mooie toekomst tegemoet gaat. Kruipt een lieveheersbeestje op je hand? Dan kom je de ware liefde tegen. Strijkt er één neer op je trouwjurk, dan krijg je een lang en gelukkig huwelijk. De Fransen geloven dat wanneer er lieveheersbeestjes in hun wijngaard zitten, er heel goede wijnen uit zullen voortvloeien. Als een lieveheersbeestje je tegemoet vliegt, zou dat geluk brengen.  Een lieveheersbeestje zou ook een ‘teken’ van de engelen zijn.  Zo staat dit beestje onder meer symbool voor een gemakkelijk succes in een bescheiden onderneming.

Maar wist je ook dat er een nieuw soort lieveheersbeestje in Nederland is  neergestreken? Vincent Kalkman van EIS Kenniscentrum Insecten zei afgelopen zondag in het radioprogramma ‘Vroege Vogels’ dat in Friesland en Ommen populaties zijn gevonden van het ongevleugeld lieveheersbeestje (Cynegetis impunctata). Kalkman zei dat onduidelijk is of de soort zich recent in Nederland heeft gevestigd of dat het ongevleugeld lieveheersbeestje lange tijd door onderzoekers over het hoofd is gezien. “Hij zit in vrij saaie grasvegetaties, als je rondkijkt zie je ze niet snel. Maar als je gaat slepen met een net dan blijken er soms behoorlijke aantallen te zitten”, aldus Kalkman. De soort is vooral te vinden op de hogere delen van taluds van dijken en wegbermen in het noorden van het land. Nederland telt circa zestig soorten lieveheersbeestjes(bron Nu.nl, foto’s internet).

Lees ook:Lieveheersbeestje zijn kleine geluksbrengers
Lees ook:Beet lieveheersbeestje wordt bodybuilder bijna fataal…
Lees ook:Mijn dochter en lieveheersbeestjes…
Lees ook:Lucky bamboo een plant met veel positieve eigenschappen
Lees ook:Bestaan beschermengelen echt of is het wishful thinking?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>