Wonder Woman; getraind om onoverwinnelijk te zijn…

Hou je van superhelden? Momenteel draait Wonder Woman 3D in de bioscoop. Wonder Woman is een Amerikaanse superheldenfilm uit 2017, geregisseerd door Patty Jenkins. De film is gebaseerd op de DC Comics personage Wonder Woman van William Moulton Marston en werd gedistribueerd door Warner Bros.

Voordat ze bekend wordt als Wonder Woman (Gil Gadot), heet ze Diana; prinses van de Amazones en is ze getraind om onoverwinnelijk te zijn.  Op een dag stort een Amerikaanse piloot neer op het afgeschermde eiland waar Diana en de Amazones wonen. Hij vertelt over een enorm conflict dat de rest van de wereld in chaos en oorlog zal storten. Diana is overtuigd dat zij kan helpen en besluit haar thuisland te verlaten. Terwijl ze vecht naast de mensheid in een oorlog die alle andere zal eindigen zal ze haar ware kracht en lotsbestemming ontdekken. Gil Gadot (32) was Miss Israël in 2004 en verdienstelijk model voordat ze naar Hollywood vertrok. Na wat rolletjes als ‘het model’ in Date Night en Tom Cruise’s geliefde in Knight & Day kreeg ze een volwaardige rol in de laatste drie Fast & the Furious-films. En nu is ze dus deel van DC Comics als Wonder Woman.

Wonder Woman niet echt de eerste is met een superheldin in de hoofdrol. Zo was er Catwoman met Halle Berry in 2004 en verscheen in de jaren 70 de tv-film Super Woman. Hoewel er in strips en de bijbehorende films genoeg vrouwelijke superhelden zijn, spelen die vooral een bijrol. Of zijn het vrouwelijke versies van mannelijke superhelden. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld She Hulk, Spiderwoman en Super Girl. Maar  van deze karakters had je eerst een mannelijke versie. Ik ben benieuwd of er ‘behoefte’ is aan deze vrouwelijke heldin.

Lees ook:Superhelden Marvel krijgen eigen themaparken…
Lees ook:Voices of Black Magic Women
Lees ook:I Tjing, moeilijk te duiden
Lees ook:De zaak Diana Winkel Oldenzaal Zesde Zintuig
Lees ook:Geest vastgelegd in verpleeghuis Terneuzen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>