Chocola snuiven in plaats van eten…

Als je chocola eet, komt ‘endorfine’ in je hersenen vrij. Endorfine is een stof die door je lichaam gemaakt wordt, die voor een blij en gelukkig gevoel zorgt. Niets voor niets wordt dit ook wel het gelukshormonen genoemd. Als we ons niet lekker in ons vel voelen zitten, worden we als een magneet naar chocolade getrokken.  Tenminste dat geldt voor veel mensen. Chocola zou ook de productie van adrenaline afremmen en stress reduceren. Chocola kan dus goed voor ons zijn.

Maar geldt dat ook voor chocolade snuiven? Het gaat hier om een nieuwe ‘rage’. Mensen die chocola snuiven brengen daarmee hun gezondheid in gevaar. Daarvoor waarschuwen Amerikaanse dokters. Steeds meer mensen nemen een snuifje chocolade om daarmee een kick te bereiken, maar daarmee nemen ze grote risico’s. Het goedje in kwestie heet Coco Loko, een poeder dat voor het grootste gedeelte uit chocolade bestaat. Het product kan gemakkelijk online worden besteld, maar het is niet officieel goedgekeurd. Op sociale media duiken de laatste tijd steeds meer filmpjes op van mensen die het spul opsnuiven.

Volgens doktoren kan Coco Loko de kans op astma en bronchitis sterk vergroten als het wordt opgesnoven. Volgens dokter Jordan S. Josephson van Lennox Hill Hospital zijn er geen lange termijnonderzoeken naar de gevaren van chocolade opsnuiven, maar zijn er wel degelijk risico’s. Aan CBS New York legt Josephson uit dat het chocoladepoeder voor kinderen nog gevaarlijker is. Dit omdat ze kleinere neuzen hebben. “Het spul kan dan gemakkelijker vast komen te zitten.” De dokter raakt aan om chocolade op de traditionele manier te nuttigen: door het op te eten dus. Legal Lean, de makers van Coco Loko, heeft vooralsnog niet gereageerd (bron Telegraaf, foto’s internet).

Lees ook:Wie oh wie: Dames gezocht die een jaar lang elke dag chocola willen eten
Lees ook:Vis heeft invloed op gedrag kind…
Lees ook:Alles op een rij over de Mexicaanse Griep
Lees ook:Een paasei hoort bij Pasen…
Lees ook:Vrouw zwanger van twaalfling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>