Robot die appels plukt…

Agrarisch robot bedrijf  Abundant Robotics heeft een investering ontvangen van $10 miljoen Amerikaanse dollar. De investering is geleid door Google Ventures in samenwerking met  BayWaAG, Tellus Partners.

Het Amerikaanse bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een appel-pluk-robot en wil het geinvesteerde bedrag gaan gebruiken om haar product te commercialiseren.De boomkwekerij industrie genereert jaarlijks een omzet van $200 miljard dollar en is sterk afhankelijk van seizoenarbeiders. De bevolkingsgroei neemt toe dus er is meer voedsel nodig.

Zonder grote verbeteringen zal de productie van fruit en groente niet voldoen aan de behoeften van bevolkingsgroei en verbeterde gezondheidsnormen. Veel appeltelers hebben al moeite om extra personeel te vinden en een appelpluk-robot kan de oplossing bieden. Het bedrijf zal zich in eerste instantie richten op appel oogsten en verwacht op lange termijn andere soorten fruitproductie te automatiseren. In combinatie met de financiering is Andy Wheeler, een partner bij Google Ventures, toegevoegd aan de raad van bestuur van Abundant Robotics (bron www.robot.nl, foto’s internet).

Lees ook:Robot in de bak…
Lees ook:De Kuri robot als huisdier…
Lees ook:Sophia de robot die knipoogt…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:Robotje Pepper mishandeld door dronken man…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>