Groot standbeeld uit de twaalfde eeuw opgegraven…

Archeologen hebben op het Cambodjaanse tempelcomplex Angkor Wat een groot standbeeld uit de twaalfde eeuw opgegraven.  Dit valt te lezen op de website van www.N.nl.

Volgens onderzoekers stond het 1 meter 90 lange standbeeld voor de ingang van een oud ziekenhuis, zo meldt The Cambodia Daily.Het beeld weegt ruim tweehonderd kilo, maar mist wel een stuk been, arm en beide voeten. ”We zijn erg verrast met deze vondst”, zegt een archeoloog van het team dat het populaire park onderhoudt. De onderzoekers hopen door de vondst meer te leren over ziekenhuizen en gewone mensen van destijds. Daar is nog niet veel over bekend.

De vondst wordt gezien als de belangrijkste in recente jaren. Archeologen ontdekten het beeld veertig centimeter onder de grond, tijdens de uitgraving van een ziekenhuis dat in de regeerperiode van koning Jayavarman VII werd gebouwd. Hij was in de vroege twaalfde eeuw verantwoordelijk voor een forse uitbreiding van de stad (foto’s internet).

Lees ook:Beeld van godin gevonden Turkse wateren…
Lees ook:Dwangsom voor slordige ziekenhuizen MST proficiat!
Lees ook:Mysterieuze lange muur in Jordanië…
Lees ook:Maya-gebouwen in de jungle van Guatemala ontdekt…
Lees ook:Bewijs van tijdreizen mogelijk gevonden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>