Bart Hess creëert verleidelijke wereld…

In het Stedelijk Museum in Den Bosch is nog tot en met  1 oktober te tentoonstelling ‘Future Bodies’ van Bart Hess te zien. Bart Hess is een van de beeldbepalende jonge ontwerpers van deze tijd. In het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch heeft hij een verleidelijke wereld geschapen, waar de grenzen tussen werkelijkheid en fantasie, mens en sciencefiction vervagen. Een ware belevenis!

Met zijn experimentele en onderzoekende werkwijze veroverde Bart Hess de internationale designwereld. Zijn recente werk bestaat uit theatrale installaties en experiences. Rode draad in zijn tienjarig oeuvre is de relatie tussen mens en materiaal, natuur en technologie.

Bart Hess staat bekend als een ontwerper die het menselijk lichaam bekleedt, verfraait en vervormt. Dit doet hij door naar hartenlust met nieuwe materialen en technieken te experimenteren. Hij presenteert zijn werk via performances die vervolgens als video’s en foto’s op het internet circuleren. Deze vervreemdende digitale beelden – die doen denken aan sciencefiction – zijn in zekere zin het échte werk van de ontwerper. Zo liet popicoon Lady Gaga zich fotograferen in een door hem ontwikkelde slime dress. De tentoonstelling is een overzicht van tien jaar ontwerpen. De installaties: Caged, Grotto en Work with Me People en het nieuwe werk Tumbleweeds  zijn een must om te zien. Kijk voor alle info op: www.sm-s.nl.

Lees ook:Laat je onderdompelen in het werk van Shiota…
Lees ook:Op ontdekkingsreis naar de verste uithoeken van het heelal…
Lees ook:Bijzondere tentoonstelling in Dordrechts Museum…
Lees ook:‘Gek van surrealisme’, in museum Boijmans Van Beuningen…
Lees ook:Wereldberoemde Egyptische collectie met Krokodille mummie…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>