Steeds meer mensen geloven in reïncarnatie…

Lang geleden, in 1969, bleek al uit een peiling dat twee derde van de wereldbevolking in reïncarnatie gelooft. In de jaren daarna is het aantal mensen dat gelooft dat we eerder hebben geleefd alleen maar groter geworden (bron NineforNews).

Is er ook bewijs voor reïncarnatie? Hoewel het onmogelijk is om reïncarnatie te bewijzen in een laboratorium, is er wel veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Eén van de eerste serieuze studies naar reïncarnatie is gedaan door dr. Ian Stevenson, die verbonden was aan de Universiteit van Virginia. Hij onderzocht tenminste 2000 gevallen van kinderen tussen 3 en 12 jaar oud met spontane herinneringen aan een vroegere incarnatie. Stevenson schreef een boek over 20 gevallen die wezen op het bestaan van reïncarnatie. Hij besloot zich te richten op de allerjongsten onder ons, omdat kinderen erg spontaan zijn en nog weinig zijn blootgesteld aan informatie van buitenaf. Daarnaast komen de spontane herinneringen meestal naar boven als het kind tussen 2 en 4 jaar oud is. Naarmate ze ouder worden verdwijnen deze herinneringen weer.

Ook klinisch psycholoog Helen Wambach heeft onderzoek gedaan naar reïncarnatie. Ze bestudeerde 3000 proefpersonen en onderwierp hen aan regressietherapie. Ze stelde de proefpersonen vragen als: ‘Wanneer kwam je de baarmoeder van je moeder binnen?’, ‘Waarom kwam je terug naar de aarde?’ en ‘Heb je je ouders zelf uitgekozen?’ Al snel bleek dat ze mensen in hun huidige leven nog kenden uit vorige levens. Psychiater Brian Weiss van het Mount Sinai Medical Center in Miami geloofde in eerste instantie niet in vorige levens en verdiepte zich verder niet in het onderwerp. Daar kwam abrupt verandering in toen bij een 27-jarige patiënte genaamd Catherine onder hypnose herinneringen naar boven kwamen over haar eerdere levens. Sindsdien heeft Weiss meerdere boeken geschreven over herinneringen aan vorige levens en relaties en reïncarnatie (bron Inquirer, Ninefornews, foto’s internet).

Lees ook:Dr. Ian Stevenson altijd op zoek naar bewijs voor reïncarnatie…
Lees ook:Onze persoonlijkheid blijft voortbestaan…
Lees ook:Op een gewelddadige manier omgebracht…
Lees ook:Onderzoek naar uitspraken kinderen en reïncarnatie…(deel 1)
Lees ook:Mijn partner ken ik uit een vorig leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>